İstanbul’da 2011 model, OPEL marka taşıt icradan satılıktır İstanbul’da 2011 model, OPEL marka taşıt icradan satılıktır

Gözler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafındn açıklanacak 2024 KYK yurt başvuru takvimine çevrildi. Üniversite kayıtlarının yapılmasıyla birlikte yurt başvuru sürecinin de başlaması bekleniyor. Peki yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt başvuru takvimi yayınlandı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman 2024?

KYK yurt başvuruları ne zaman?

KYK yurt başvuruları yerleştirme işlemi ardından başlıyor. Önümüzdeki günlerde GSB tarafından bilgilendirme yayımlanması bekleniyor. Ancak geçtiğimiz dönem KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı.

KYK başvuruları ne zaman başlıyor?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi