Kuzey Denizi’nde Norveçli bir şirkete ait MS Maud adlı yolcu gemisi hakimiyetini kaybetti. Geminin elektrik sistemi arızalandı ve navigasyon sistemi bozuldu. Yetkililer, 266 yolcu ve 131 mürettebatın güvende olduğunu aktardı.

İsrail'den, Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırısı İsrail'den, Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırısı

Kuzey Denizi’ndeki dev dalgalar sebebiyle MS Maud adlı yolcu gemisinin elektrik sistemi arızalandı. Reuters'ta yer alan habere göre, Danimarka Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi Sözcüsü, ''Gemide elektrik yok. Ana motor çalışıyor ancak navigasyon sistemleri ve radarlar çalışmıyor" dedi.

Açıklamada, gemide elektrik olmadığı ancak ana motorun çalıştığı ve gemideki 266 yolcu ve 131 mürettebatın güvende olduğu kaydedildi.

Danimarka Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi Sözcüsü, "Gemi için şu anda herhangi bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Kaptan öyle düşünseydi tahliye edilmeyi isterdi ama bunu yapmadı" diye konuştu.

Geminin işletmecisi Hurtigruten Group’a bağlı HX şirketi tarafından yapılan açıklamada ise, mürettebatın güvenlik kontrollerini gerçekleştirdiği ve teknik değerlendirmelerin sürdüğü belirtildi.

Danimarka Meteoroloji Enstitüsü, bölgenin Perşembe günü geç saatlerde bir fırtınaya maruz kaldığını ve kuzeybatıdan esen kuvvetli rüzgarların bugün de devam etmesinin tahmin edildiğini bildirdi.

Kaynak: Reuters