THY açıkladı: Fehime ve Hatice Sultan yalılarının restorasyonu tamamlandı THY açıkladı: Fehime ve Hatice Sultan yalılarının restorasyonu tamamlandı

Van ve Diyarbakır'ın ardından Mardin Dargeçit'te de belediyenin yollara yazdığı Kürtçe trafik uyarıları boyanarak kapatıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre DEM Parti yönetimindeki Dargeçit Belediyesi'nin ilçenin farklı noktalarına yazdığı  “Pêşî Peya/Önce Yaya” yazıları, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından zırhlı araçlı polislerin eşliğinde üstü boyanarak silindi.

'Kürtçe’ye tahammül edemeyen zihniyet'

Olay yerine giden DEM Parti Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Aslan Kürtçe yazıların silinmesine tepki göstererek, “Kardeş olduğumuzu söyleyenler bunu yapıyor. Burada iki kelime Kürtçe'ye tahammül edemiyorlar. AKP-MHP zihniyeti, bugün Kerboran’da (Dargeçit) iki kelime Kürtçe olduğu için tahammül etmiyor, silmeye çalışıyor. Bu mu kardeşlik? İki kelime Kürtçe’ye tahammül etmeyen bir zihniyet gelip bize insanlık dersi veremez. Siz de biliyorsunuz doğru bir şey yapmadığınızı ki panzerlerle geliyorsunuz” dedi.

Kaynak: MA