Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde demiryolu hizmetlerinden yoğun bir şekilde faydalanıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bayram süresince artan seyahat taleplerini karşılamak amacıyla Yüksek Hızlı Tren (YHT), anahat ve bölgesel trenlerde ek seferler düzenlendiğini belirtti. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya güzergahlarında ilave YHT setlerinin sefere konulduğunu ve bu sayede 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlandığını ifade etti. Yüksek Hızlı Tren hatlarında bayram süresince 326 bin 819 vatandaşın seyahat ettiğini aktardı.

“Seyahat konforu arttı”

Anahat ve bölgesel trenlere de vagon ilavesi yapılarak 15 bin 800 ek koltuk kapasitesi sağlandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu trenlerle 327 bin 980 yolcunun taşındığını bildirdi. Demiryolu altyapısının yenilenmesiyle birlikte seyahat konforunun arttığını ve vatandaşların rahat bir şekilde yolculuk yapabildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'provokasyonlara' yönelik açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'provokasyonlara' yönelik açıklama

Ücretsiz metro hizmeti

İstanbul'da TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarında bayram süresince ücretsiz hizmet verildiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, bu hatlarda toplam 4 milyon 433 bin 952 yolcunun taşındığını açıkladı.

Başkentray ve İzban'da yoğun ilgi

Ankara'nın merkezinden geçen Başkentray'ın tatil boyunca 492 bin 13 yolcu tarafından kullanıldığını ve İzmir Banliyö Treni (İZBAN) ile 1 milyon 938 bin 664 vatandaşın seyahat ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, demiryolu hizmetlerinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Kurban Bayramı'nda demiryolu hizmetlerine gösterilen bu yoğun ilgi, Türkiye'nin ulaşım altyapısının gücünü ve demiryolu taşımacılığının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: DHA