Yerel seçimlerde Şanlıurfa ve Yozgat’ta AK Parti’den istifa eden isimleri aday göstererek büyük başarı elde eden Yeniden Refah Partisi’nde başlayan istifalar, elde edilen başarıyı gölgede bıraktı.

Yeniden Refah Partisi’nden istifade ederek AK Parti’ye geçen 7 belediye başkanının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar da sosyal medyada yayımladığı video ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Üç partiden teklif aldığını belirten Gülpınar, yoluna bir süre bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. 

7 belediye ve belde başkanı AK Parti’ye geçmişti

Yeniden Refah Partisinden istifa eden 7 belediye başkanına AK Parti’nin kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti rozeti takıldı. Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden AK Parti’ye geçecek isimlere siyasi şantaj yapıldığını iddia etmişti. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Erbakan’ın belediye başkanlarını töhmet altında bıraktığını söylemiş, YRP’nin yerel seçimlerde AK Partiye kaybettirip CHP’ye kazandıran bir strateji izlediğini savunmuştu. 

Gülpınar’ın ardından iki isim daha istifa edecek iddiası

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gürpınar ve 16 meclis üyesinin istifasının yankıları ve tartışmaları devam ederken, partiden iki üst düzey isminin daha istifa edeceği iddia ediliyor. Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç ve Konya Milletvekili Ali Yüksel’in de partiden istifa edebileceği konuşuluyor. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında soruşturma başlatıldı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti kulisleri ikna sürecini konuşuyor

AK Parti Genel Merkez kulislerinde, Yeniden Refah Partisi ile ilgili özel bir çalışmanın yürütüldüğü biliniyor.  Suat Kılıç ve kayınpederi Ali Yüksel üzerinden AK Partili yakın arkadaşlarının ikna konusunda son sürece girildiği konuşuluyor. Kılıç ile Yüksel’in birlikte AK Parti’ye geçeceği, Kılıç’a aynı zamanda kongre sürecinde parti yönetiminde görev verilmesi bekleniyor. 

Kılıç’a AK Parti’de üst düzey görev

AK Partili kurmaylar, Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç’ın kendi partilerine kırgın bir şekilde ayrıldığına da dikkat çekiyor. Kongre süreciyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat Kılıç’a görev vereceklerini söylüyorlar. 

YRP’de Son Ispartalı tartışması 

Suat Kılıç’ın son süreçte parti içerisinde kendisine operasyon yapanların olduğunu Fatih Erbakan’a ilettiği ortaya çıktı. Kılıç’ın daha önce Son Ispartalı adlı kitabında Necmettin Erbakan ile ilgili kullandığı ifadeler parti içerisinde krize sebep olmuştu. Partide büyük bir çoğunluk Kılıç’ın istifasını istiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi