İYİ Parti’den 19 Aralık tarihinde istifa ettikten sonra Mansur Yavaş tarafından Etimesgut Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday gösterilmek istenen fakat CHP’nin 10 aday adayının ortak imzası ile adaylığı engellenen Mesut Özraslan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından CHP Keçiören Belediye Başkan adaylığı teklifinin götürüldüğü iddia edildi.

Kadınlardan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem Kadınlardan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem

Mansur Yavaş, milliyetçi oyları toplamak için Etimesgut Belediyesi’ne İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın aday gösterilmesini istemişti. Adaylığı, CHP Etimesgut örgütü tarafından veto edilen Özarslan’ın yerine Behzat Ç’nin ünlü oyuncusu Erdal Beşikçioğlu aday gösterilmişti. Teklifi kabul edilmeyen Yavaş’ın ise adaylıktan çekilebileceği iddia edilmişti.

Keçiören teklifine sıcak bakmayan Özarslan Mamak Belediyesini mi istedi?

Mesut Özarslan’ın adaylığını Etimesgut’a kabul ettiremeyen Mansur Yavaş’ın milliyetçi oyları toplamak için Özarslan’a Keçiören’i teklif ettiği belirtiliyor. Keçiören teklifine sıcak bakmayan Özarslan’ın iddialara göre Mamak Belediyesi’ni istediği konuşuluyor. CHP’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde Mamak’ı birkaç bin oyla AK Parti’ye kaptırdığı ve genel seçimlerde ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mamak’ta daha fazla oy almasının bu konuda belirleyici olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Kadir Gürhan