Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır, ‘Alpay Özalan’a ceza verilmesini sağlayan süreçte neler yaşandı?’ başlıklı yazısında TBMM’de yaşanan şiddet olayının perde arkasını yazdı. 

Muhalefetin grup başkanvekillerinin Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşme sonrası Alpay Özalan’a kınama cezası verilmesi gerektiğine karar kılındığını yazan Çakır, Bozdağ ve Kurtulmuş’un telefon görüşmesi sonrası kararlarını değiştirdiklerini belirtti. 

Erdoğan Alpay Özalan’a ceza verilmesine epeyce sinirleniyor”

Çakır, “Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ “bu saldırganlık cezasız kalmamalı elbette”diye düşünürken fikirlerini ne değiştirdi ve sonra ne oldu? iktidar içinden teyit ettiğim kulis bilgisine göre TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a durumu bildiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Alpay Özalan’a ceza verilmesi önerisine şiddetle karşı çıkıyor, hatta epeyce sinirleniyor böyle bir taleple nasıl gelirsiniz diye. Bunun üzerine Numan Kurtulmuş “ceza vermeyelim” diyor muhalefet grup başkanvekillerine. Ama onlar basın toplantısı düzenler bu durumu açıklarız deyince durum değişiyor ve Alpay Özalan’a kınama cezası veriliyor ama Ahmet Şık’la beraber.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi