Eski sevgilisinin öldürdüğü Hatice, son yolculuğuna uğurlandı Eski sevgilisinin öldürdüğü Hatice, son yolculuğuna uğurlandı

Mevcut sisteme göre 2036’ya kadar emeklilik yaşı erkeklerde 60, kadınlarda 58. Yaş 2048’e kadar kademeli olarak artıyor ve 1 Ocak 2048’de kadın ve erkekler için 65’e eşitleniyor.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, AK Parti’nin değişikliğinin daha çok emeklilere yönelik sosyal yardımlar konusunda olacağı belirtiliyor.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda henüz hazırlanmış bir çalışma yok. Bunun daha çok AKP grubunda dillendirildiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, KKTC dönüşü uçakta, emekli sistemi ve aylıklarıyla ilgili gazetecilerin bir sorusu üzerine “Yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz” demesi, konunun ekim ayında gündeme geleceği şeklinde yorumlandı.

Ancak kapsamlı bir düzenleme yapılmadan emekli aylıklarının düzelmeyeceğine işaret ediliyor. Bu nedenle de yeni yasama döneminde aylık bağlama katsayıları konusunda da bir çalışma olabileceğine dikkat çekiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet