DEM Parti’de, yerel seçimlere sayılı günler kala başlayan aday açıklama çalışmaları devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yapılan ön seçim çalışmalarından sonra birçok il ve ilçede belediye eş başkan adaylarını belirleyen DEM Parti’de gözler İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına çevrildi. İstanbul ve İzmir’de işbirliği görüşmelerini sürdüren DEM’in Ankara’da aday çıkaracağı daha önceden kesinleşmişti. Milliyetçi üç aday olan Mansur Yavaş, Turgut Altınok ve Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylıklarına karşı güçlü bir profil ile Ankara’daki seçmeninin karşısına çıkmayı düşünen DEM’in adayını hafta başında açıklayacağı öne sürüldü.

Uzmanlar Kahramanmaraş depremini yorumladı; artçı depremler devam edecek! Uzmanlar Kahramanmaraş depremini yorumladı; artçı depremler devam edecek!

DEM’in Erzurum Milletvekilli Ankara adayı olacak

Büyükşehirlerde devam eden işbirliği görüşmeleri nedeniyle aday belirleme süreci gecikse de, DEM Parti’nin Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın adaylığını hafta başında açıklaması bekleniliyor. Adana, Siirt ve Erzurum milletvekili görevlerini yürüten Beştaş’ın siyaseten tecrübeli olması ve seçmenler tarafından da tanınmasının adaylık sürecinde etkili olduğu belirtildi. HDP'nin 2018'de vekil çıkaramadığı Erzurum'da, Yeşil Sol Parti bir koltuk kazanmıştı. 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Erzurum’daki yarışı yaklaşık 800 oy farkla İYİ Parti’nin önünde bitiren Beştaş, Erzurum milletvekili seçilmişti. Beştaş’ın Ankara’daki adaylığının Yavaş ve Altınok arasında geçen sonuca etki edeceği konuşuluyor.

Kaynak: Kadir Gürhan