Osmaniye milletvekili Asu Kaya ile seçime girmek isteyen CHP Genel Merkezi, 4 Ağustos’taki seçimden zaferle çıkmasına kesin gözüyle bakılan Merve Kır’ın önüne geçmek istediği iddia edildi.

Seçime Veli Ağbaba ve Ulaş Karasu müdahalesi

Kadın Kurultayı seçimine 5 gün kala adaylığını duyuran Asu Kaya’nın CHP Genel Merkezinden Malatya milletvekili Veli Ağbaba ve Sivas milletvekili Ulaş Karasu tarafından desteklendiği konuşuluyor. Ağbaba ve Karasu’nun seçime sayılı günler kala aday çıkarması, genel merkezin seçime müdahalesi olarak yorumlanıyor.

CHP Ankara Kadın Kollarından Asu Kaya’ya destek

4 Ağustosta yapılacak olan seçimlerde aday olacağını açıklayan Aylin Nazlıaka, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır’dan sonra, dördüncü aday da Genel Merkezin adayı Asu Kaya oldu. Genel merkez adayı Asu Kaya’ya bir destek de CHP Ankara Kadın Kolları Ayça Çağlar’dan geldi. Çağlar, yaptığı çağrı ile Kaya’nın CHP Ankara İl Kadın Kolları Örgütünü ziyareti öncesi kadın kollarını Bülent Ecevit Parti Okuluna davet etti.

Ekrem İmamoğlu: Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç Ekrem İmamoğlu: Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç

İmamoğlu ve Kılıçdaoğlu’nun etkisi kırılmak isteniyor iddiası

Genel Merkezin il başkanlıklarına baskı kurarak mesaj attığı ve Asu Kaya için oy istediği iddia edildi. Yeni bir aday olan Asu Kaya ile seçimlere müdahale etmek isteyen Genel Merkezin, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun etkisini kırmak istediği öne sürüldü.

Muhabir: Kadir Gürhan