Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 53 kişinin yaralandığı kazayla ilgili 2 metrobüsün sürücüleri ve 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sürücülerden birinin ifadesine Habertürk ulaştı.

Buna göre, şoförün ifadesi şöyle:

"Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması."

"Sürücü uyarıyı görmedi"

Öte yandan kazaya ilişkin hazırlanan ön raporda 'Beyaz Yol' çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Denetim amirinin ifadesine ulaşıldı

Metrobüs kazasında gözaltına alınan denetim amirinin ifadesine de Habertürk ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bakan yardımcısını görevden aldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bakan yardımcısını görevden aldı

Denetim amiri ifadesinde şunları söyledi:

"İşletmeden öğrendiğim kadarıyla bugün saat 03.00 sıralarında kazanın gerçekleştiği yerde bypass yolu açılmış. Bilgilendirme yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgim yoktur. Bunun sorumluluğu bende değildir. Kaza gerçekleştiğinde ben Beşyol durağında görevimi ifa ediyordum.

Kazanın gerçekleştiği bilgisini aldıktan sonra da olay yerine gittim. Kaza yerine gittiğimde ambulansları metrobüs hattına almak için çalışmalara başladık. 112 ekiplerine yardımcı oldum ve gerekli bilgilendirmeleri yaptım. Vatandaşların olay yerinde tekrardan zarar görmemeleri için görevli memurlarla yardımcı oldum.

Olay yerindeki işler bitince de polis merkezine geldim. Ben kaza anını görmedim kimin kusurlu olup olmadığını bilmiyorum.""

Kaynak: Haber merkezi