Küçükçekmece'de bir bina henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalanlar olduğunun belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. Çöken binada bulunan 9 kişiden 7'si yaralı olarak kurtarıldı. Bir kişişnin de cansız bedenine ulaşıldı.

Küçükçekmece'de Dört Katlı Bina Çöktü (2)-1

İstanbul Valiliği: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Valili yaptığı açıklamada,  “Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, enkazda kalan son kişinin de kurtarma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece-13

Kendi imkanıyla çıktı

Bina çöktükten sonra ise bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi. Enkazdan toplam 6 kişi yaralı olarak çıkarılırken, ekiplerin kurtarma çalışması sürüyor. Yaralılardan 4'ü hastaneye sevk edilirken 2 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

İstanbul Valiliği: Dinleme çalışmaları sürüyor 

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de çöken binada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kimse kalmadı. Arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinlenme çalışmaları devam etmektedir.

İmamoğlu: Geçmiş olsun 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun.”

Bakan Koca: 5 yaralı hastaneye nakledildi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA-DHA- Haber Merkezi