Spot Bitcoin ETF’lerin (borsa yatırım fonu) işleme başlamasıyla 2024’e hızlı bir başlangıç yapan ancak yıl boyunca sert düşüşlerle bir türlü toparlanamayan Bitcoin, bu inişli çıkışlı performasına rağmen ‘güvenli liman’ın tek adresi olan altını geride bıraktı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında altındaki yükseliş sürerken, gözler kripto varlıkların performanslarına çevrildi. 14 Mart’ta 73 bin 740 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gören ancak daha sonra gelen aylarda 60 bin dolar kritik seviyesini geçmekte zorlanan Bitcoin, sadece 2024 yılından başından bu yana yüzde 55.5 değerlendi. Ethereum yüzde 20 seviyelerinde yükseldi. Fed’in faiz indirimlerine başlamasıyla son sürat ralliye devam eden altının getirisi ise yüzde 29’da kaldı. Ons altın önceki gün 2 bin 685 dolar seviyesinde yeni bir rekor kırdı. Bununla birlikte Fed’in son faiz indiriminin ardından, kripto piyasaları tekrar canlandı. 

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentisi son 3 yılın en düşük seviyesinde Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentisi son 3 yılın en düşük seviyesinde

Fed'in faiz indirimi sonrası hareketlendi

Yatırımcı güvenli liman olarak bildiği altına yatırımı sürdürürken, öte yandan artan risk iştahı riskli varlık olarak kabul edilen kripto para piyasalarını canlandırdı. Bitcoin, Fed’in geçen hafta faiz indirimini başlatmasıyla hareketlenerek 66 bin 440 dolarla, tarihi rekorunun yüzde 10 altına kadar çıktı. Ethereum ise en yüksek 2 bin 726 dolardan işlem gördü. ABD’de seçimlerde başkan adayı Donald Trump’tan sonra ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan adayı Kamala Harris de kripto varlıklara destek verdi.

Kaynak: Haber Merkezi