Konya'nın Çumra ilçesinde Abdullah Koyuncu isimli çiftçi, tarlada kalan ürününü ne tüccara ne de marketlere zararına vermeyip bir kısmını ücretsiz dağıttı, bir kısmını ise kendisi satmak istedi.

Ancak iddiaya göre AK Parti yönetimindeki Karatay Belediyesi, Hamzaoğlu Mahallesi, Küçükkumköprü Caddesi, Doğuş Parkı kenarında kavununu satmasına izin vermedi ve çiftçinin olmadığı bir anda ürünlerine el koydu.

Döndüğünde ürünlerinin yerinde olmadığını gören Koyuncu, ürünlerine AK Partili belediye zabıtalarının el koyduğunu öğrendi. Ne kadar çabalasa da ürünleri verilmeyen Abdullah Koyuncu, belediye binası önüne gelerek isyan etti. Ürünleri verilmezse batacağını söyleyen Koyuncu, ürünlerinin verilmesini istedi ancak yine sonuç alamadı.

Bakanlık, önce 'Sıla bebek öldü' dedi sonra haberi 'entübe edildi' olarak değiştirdi Bakanlık, önce 'Sıla bebek öldü' dedi sonra haberi 'entübe edildi' olarak değiştirdi

'3 milyon TL borcum var'

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, "Ben çiftçi olarak battım" diyen Koyuncu, "3 milyon lira borcum var. Ben bu malı satamazsam battım. Ama belediye ekipleri, ‘kardeşim sen bunu satamazsın’ diyor. Ben bu malı satamazsam battım diyorum. O malı satamazsam ben intiharın eşiğindeyim" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alındı

Açıklamalarının ardından, zabıtalara kavunlarının nerede olduğunu soran ancak yine yanıt alamayan Koyuncu, öfkelenerek yanında getirdiği kavunları belediye binası önünde kırmaya başladı. Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ve zabıta ekipleri, Koyuncu’yu gözaltına aldı. Zabıta ekipleri o anları kayda almaya çalışan basın mensuplarına da engel olmaya çalıştı. Belediye önünde yaptığı eylemin ardından gözaltına alınan Koyuncu, serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Merkezi