Son zamanlarda oldukça rağbet gören kokina çiçeğinin kökeni, anlamı merak ediliyor. İnternet kullanıcıları, Kokina nedir? Yılbaşı çiçeği kokina anlamı nedir? sorularının cevaplarını araştırıyor. Sizler için derledik...

Kokina nedir? Yılbaşı çiçeği kokina anlamı nedir?

Anavatanı güney Avrupa olan kokina bitkisi İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Türkiye sınırları içerisinde İstanbul'da ormanlarda yetişen kokoina çiçeğinin isminin kökenini ‘kokino’'dur. Yunanca kırmızı anlamına gelen kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle kokina çiçeği yapılıyor. 

Kırmızı ve yeşilin mükemmel uyumunu yansıtan kokina çiçeği, İstanbul Rumları'nın yeni yıl süslemesi olarak kullandığı bir bitkidir. Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. 

Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Meyvesi ve dalları farklı bitkilerden oluşan Kokina hakkında en çok bilinen bir efsane var. Kokinaların şans ve mutluluk getireceğine inanılır. Başka bir efsaneye göre; yeni yılda aldığınız kokinalarınız bir sonraki yılbaşına kadar rengi bozulmadan evinizde aynı şekilde duruyorsa, bu yeni bir ev alacağınız anlamına geliyor.

Kaynak: Haber merkezi