Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına, müşteki tutuklu sanıklar E.A ve Y.A ile Y.Ç, müşteki tutuksuz sanıklar S.S, D.G, E.T, E.T, E.B. ve Y.G. katıldı, maktulün ağabeyi ile sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanık E.A, arkadaşı maktul Halil Eser'in işlettiği kahvehanede oturduğu sırada yanına sanık Y.A'nın geldiğini, beraber dolaşıp alkol içtikten sonra gece yarısı tekrar kahvehaneye geldiklerini anlattı.

Bu esnada yanlarındaki sanık Y.Ç'yi S.S'nin telefonla aradığını ve karşı tarafın kendi ismini kullanarak küfür ettiğini duyduğunu öne süren E.A, "Ben de küfür ettim, küfürleştik. Küfür ettiğim kişiyi ben tanımıyorum. S.S'yi daha önce bir defa kahvehanede gördüm. Ben telefonu kapattım, sanık Y.A, S.S'yi tanıyormuş. Sonra bize karşı taraf konum attı. Y.Y, 'Ben burayı biliyorum, gidelim.' dedi. Biz de taksi çağırdık, yola çıktık. 42 Evler Mahallesi'ne gitmişiz, silahı almışım. Ben nasıl gittiğimizi hatırlamıyorum, çok alkollüydüm." diye konuştu.

E.A, olayın yaşandığı yere gittiklerinde 3-4 kişinin aracın önünü kestiğini ileri sürerek, "Y.A. araçtan indi. Arkadaşlarla sarıldı, daha sonra tartışma çıktı. Y.A'nın kafasına vurdular, ben de korkutma amaçlı silahı sıktım, sonra darbe aldım ve yere düştüm. Sonra arabaya gittim. Diğer sanıklar aracın camını patlatınca araçtan indim. Y.A'yı aldım. Maktul Halil ağabeyi alamadım, taksiyle oradan ayrıldık." şeklinde konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı'nın, "Kaç el ve kime ateş ettin, size ateş eden oldu mu?" sorularına sanık E.A, "Hatırlamıyorum. Çok fazla alkol almıştım. Ben yere doğru ateş etmeye çalıştım, kimseye ateş etmedim. Bize ateş olmamış. Benim kimseyi öldürmeye kastım yoktu. Ben kendimi korumak amaçlı yere ateş ettim." cevabını verdi.

Tutuklu sanık Y.Ç, gece saatlerinde maktul Halil Eser'in kahvehanesinde oturduğu sırada S.S'nin kendisini aradığını, çevredeki duraktan kendisine taksi göndermesini istediğini anlatarak, "Sonra S.S. tekrar beni aradı, 'Kim var yanında?' dedi. Ben de 'Y.A. ve E.A. ile Halil ağabey var.' dedim. 'Oyun var mı? dedi. Ben de, 'Olsa çağırırdım.' dedim. Daha sonra sanık E.A, telefonu aldı. O esnada küfürleşmeler başladı. Karşı taraftan konum geldi. Y.A. ile E.A. gitti. Halil Eser de bana, 'Gel biz de gidelim, ben onları tanıyorum arayı buluruz.' dedi." ifadelerini kullandı.

Taksiyle ilk olarak E.A'nın evine daha sonra da olayın yaşandığı mahalleye gittiklerini aktaran Y.Ç, "S.S. bana üzerlerinde emanet var mı?' diye sordu. Ben de 'Bunlar silahsız gezmez.' dedim. Mahalleye vardığımızda araçtan indiler küfürleşmeler oldu, kavga çıktı. Ben elimden geleni yaptım, olayı yatıştıramadım." dedi.

Sanık Y.A. da telefonda küfürleşmelerin ardından gelen konumun mahallesi olduğu için arayı bulmak amacıyla olay yerine gittiğini savundu. Gittiklerinde karşı tarafın aracın önünü kestiğini iddia eden Y.A, şöyle devam etti:

"D.G. çocukluk arkadaşım, tokalaştık. Onunla kol kola girdik, o esnada biri küfür ediyor ve bağırıyordu. Etrafımızda 5-6 kişi oldular. E.A. ile takışmaya başladılar, ben tutuyordum birbirlerine vurmasınlar diye. O esnada bir sopa darbesi geldi. Karşımda arkadaşlarım var, kavgaya gitmedim. Her yerimden yaralandım. Silahımı olay yerinde düşürdüm, ben maktulün vurulduğunu duymadım bile. Kendim teslim oldum. Böyle bir olay yaşandığı için çok pişmanım."

Kayseri'de 19 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı Kayseri'de 19 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Taksi şoförü sanık E.B. ise olay günü 4 kişinin aracına bindiğini, daha sonra araçtan inen sanık Y.Ç'nin bir süre sonra geldiğini belirterek, "Araçta bağrışmalar oldu. 'Onlar kim de bize küfür ediyorlar.' diye söylediler. Yolda giderken E.A. silahını çıkardı, kendilerine konum geldi. Konuma gittiğimizde aracın önünü 3-4 kişi kesti. Silah olması nedeniyle de ürktüm, ben karşı tarafın ellerinde bir şey görmedim. Yol kenarında sopalar gördüm. Bir anda silahlar patladı. Bana dahi sopalarla vurmaya başladılar. Ben aracı sürmeye başladım onları bıraktım. Karakola gittim, olanları anlattım ve kamera kayıtlılarını verdim. Şikayetçi değilim." şeklinde konuştu.

Sanık S.S. ise alkollerinin bitmesi üzerine aldırmak için sanık Y.Ç'den kendisine taksi göndermesini istediğini söyledi.

Y.Ç. ile telefonda konuşurken Y.A'nın kendisiyle küfürlü konuşmasını arkadaşlarının duyması üzerine tartışma çıktığına değinerek, "Bir saat geçti, alkol içiyorduk. Maktul ile Y.Ç. yanımıza geldi. Halil Eser, 'Arayı yapmaya geldim.' dedi. Ben arkadaşların yanına gittim. Y.A. silahın kabzasıyla E.T'ye vurdu. Y.A. bana silah doğrulttu, oradaki boşluğa sığındım. Çok yüksek alkollüydük. Kimsenin kimseyle bir husumeti yok. Neden küfürleştiğimizi bilmiyorum." dedi.

Müşteki sanık D.G. de olay günü yaşanan silahlı kavgada kolundan yaralandığını belirterek, tutuklu sanık Y.A'nın çocukluk arkadaşı olduğunu aktardı.

Olay günü sanıkların taksiyle yanlarına geldiğinden bahseden D.G, "Sanıklar araçtan indiler sarıldık, konuştuk. E.A. 'Bana kim küfür etti?' dedi, Ben de 'Herkes yüksek alkollü, sonra konuşuruz.' dedim. O esnada Y.A. silahın kabzasıyla E.T'ye vurdu, Silahlar patladı. Ben de kolumdan yaralandım. Halil ağabeyin vurulduğunu sonradan fark ettim. E.A. araca bindiğinde bana silahla ateş etmeye devam etti, silahın mermisi bittiği için ateş almadı." diye konuştu.

Maktulün ağabeyi Adem Eser, "Kimse kardeşimin vurulma anını görmemiş. Benim gözümde herkes yalancı, şikayetçiyim." dedi.

Tanık ve sanık avukatlarının dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

İzmit ilçesi Serdar Mahallesi İnce Sokak'ta 24 Eylül 2023'te iki grup arasında silah, taş, sopa ve çekicin kullanıldığı kavgada E.A'nın tabancasından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu Halil Eser (44) hayatını kaybetmiş, D.G, E.T, Y.A. ve E.A. yaralanmıştı.

Olayla ilgili E.A, Y.A, Y.Ç, S.S, D.G, E.T, E.T, E.B. ve Y.G. yakalanmış, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.A, Y.A, Y.Ç. tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık E.A'nın "olası kastla öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından, Y.A. Y.Ç. ve E.B'nin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan, S.S, D.G, E.T, E.T. ve Y.G'nin ise "silahla basit yaralama" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA