Koç Üniversitesi'nde öğrenci olan F. B. isimli kişi, Kürt ve Alevi olması sebebiyle oda arkadaşları Hasan Ege Karanfil ve Arda Demir tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Kemerle dövüldüğü, yüzüne ütü basılmak istendiği ve kesici aletle yaralandığı belirtilen öğrencinin avukatı Alper Sarıca, ellerindeki ses kayıtları ve yaralamaya rağmen 1 aydan fazla bir süredir Hasan Ege Karanfil'in ifadesinin alınmadığını açıkladı. 

Hasan Ege Karanfil isimli öğrencinin ifadeleri bilirkişi raporuna girdi. Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, savcılığın yürüttüğü soruşturmaya giren belgeler, Hasan Ege Karanfil'in oda arkadaşına Kürt ve Alevi olması nedeni ile bir dizi ırkçı ifade kullandığını gösterdi.

5 ayrı ses kaydına ilişkin savcılığın hazırlattığı bilirkişi raporu dün dosyaya girdi. 6 sayfalık rapora göre, konuşma Karanfil ile F. B. arasında geçiyor.

"Türkiye'nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse"

Ses kayıtlarında, Hasan Ege Karanfil, F. B.'ye "Siz, kader olarak Yahudilerle çok birbirinize benzeşiyorsunuz. Zafer Partisi iktidarında benzer şeyler yaşayacaksınız" diyor. F.B. "İyi birşey mi bu?" diye sorunca Karanfil şu cevabı veriyor: "Bence çok iyi bir şey. Türkiye'nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse..."

Karanfil, kişilerin etnik kimliklerini seçemeyeceklerini söyleyen F. B.'ye, "Ama intihar etmek, seçebilecekleri bir şey. Veya, köle olduklarını kabullenmeli ve karşı koymadan vazgeçip itaat etmeyi seçtikleri zaman aslında başarı..." diyor.

"İtaat etmek zorundalar"

F.B. Karanfil'e, "Oğlum, bu ne kadar hastalıklı bir düşünce" diyor. Karanfil ise, "Hastalık değil. Gerçek bir şey bu. Ve buna itaat etmek zorundalar" cevabını veriyor. F. B. bu kez, "Kürt mü olması, Kürt olduğu için mi böyle oluyor insanlar?" diye sorunca Karanfil, İngilizce bir ifade ile "Evet, onlar doğaları gereği bize itaat ediyorlar" diyor.

Kemerle vurma sesi bilirkişi raporunda

Karanfil'in söylediklerine karşılık "Cidden buna inanıyor musun?" diye soran F. B.'ye Karanfil şu cevabı veriyor: 

Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı

"Ya inanıyorum. İnanıyorum değil biliyorum. Ve bu kötü bir şey değil. Onların doğası o. Bu kötü bir şey değil. Buna karşı koymaya çalışırsa başarısız olacaklar. Sürekli bu yüzden toplumsal tramva yaşıyorlar. Bunu kabullendikleri zaman huzura kavuştuklarını fark edecekler."

İkili arasında devam eden konuşmanın bir yerinde ise Karanfil, F. B. için "Hayır yani. Kürt olduğu yetmezmiş gibi. Adam bir de Alevi ya. Kürt olması kötü bir şey değil, Kürt olup da kendini Türklerle eşit görmesi kötü bir şey..."" diyor. Karanfil'in, F. B.'ye elindeki kemerle vurması ile çıkan ses de bilirkişi raporuna girdi.

"Savcılık 1 aydan fazla süre Hasan Ege Karanfil'in ifadesini almadı"

F.B.'nin avukatı Alper Sarıca X hesabından yaptığı açıklamada, ses kayıtları ve yaralamaya rağmen 1 aydan fazla bir süredir, savcılığın Hasan Ege Karanfil'in ifadesini dahi almadığını belirtti.

Sarıca şunları söyledi:

"Koç Üniversitesi’nde müvekkilimin uğradığı ırkçılığı ve canına kast edilmesini perdelemek için faillerce uydurulan ‘cinsel saldırı iddiası’ hakkında disiplin kurulunca iddiaya itibar edilmediğine ve müvekkile ceza verilmediğine dair karar:

Birisine istediğiniz her türlü eziyeti yapıp sonra da bana sarkıntılık yaptı demek sizi kurtarmaz. (Savcılık dosyasında da üniversite kayıtlarında da bu iddiayı çürüten pek çok somut delil mevcut. Önceki tweetlerimde izah ettim.)"

"Müvekkilimin 1 ay süreyle okula ve binalara girişi yasaklandı"

Saldırganların cinsel saldırı iddiası sebebiyle F. B. hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirten Sarıca, "Oysa aynı savcılık canını zor kurtaran, ırkçılığa uğrayan müvekkilim için sırf faillerin soyut iddiaları nedeniyle adli kontrol kararı verdirdi ve kaldırılması taleplerimizi reddetti" dedi.

Koç Üniversitesi'nin F.B'nin üniversiteye girişini yasakladığını açıklayan Sarıca, "Irkçılığa uğrayan, canına kastedilen müvekkilimin Koç Üniversitesi tarafından 1 ay süreyle okula ve binalara girişi yasaklandı. Bizzat gidip hukuk müşavirliğine delileri sunup anlatmama rağmen sınavlarına bile alınmadı. Telafi sınavı da açılmadı. Şimdi de kaydını dondur diyorlarmış. Başınıza benzer bir olay gelirse üniversitenizde güvende olduğunuzu ve hak ettiğiniz adil muameleyi göreceğinizi düşünmüyorum. Not: Üniversite yurt disiplin kurulu müvekkil hakkında cinsel saldırı iddiası sübut bulmadığından müvekkile ceza verilmemesine karar verdi" ifadelerini kullandı

Kaynak: Halk TV