Hasan Ege Karanfil kimdir, hayatı, biyografisi merak ediliyor. Hasan Ege Karanfil kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hasan Ege Karanfil kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Koç Üniversitesinde Kürt öğrenciye sistematik bir şekilde saldırıda bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen Hasan Ege Karanfil kimdir? Sizler için derledik…

Hasan Ege Karanfil kimdir?

Hasan Ege Karanfil, Koç Üniversitesi öğrencisidir. Üniversitede Kürt bir öğrenciye sistematik şiddet uygulamasıyla gündeme geldi. Hasan Ege Karanfil'in "Veraset Vergisi" adlı bir kitabı da bulunmaktadır. Kitapla Seyhan Erözçelik İlk Kitap Şiir ödülünü almıştır.

Ne olmuştu?

Saldırganlardan Hasan Ege Karanfil, F.B.'yi önce kemerle dövmüştü. Kızgın ütüyü F. B.’nin yüzüne yapıştırmaya çalışan Karanfil'in yönlendirmesi ile Arda D. de oda arkadaşının yüzünü ve karnını kesici aletle kesmişti.

Koç Üniversitesi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu ancak sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalar yapan Avukat Alper Sarıca, ırkçı saldırıyı düzenleyenlerin hiçbir yaptırıma uğramadığını, F.B.’nin ise uzaklaştırma aldığı sınavlarına girmediğini, yurt müdürünün ise kendisine okulu dondurmasını tavsiye ettiğini söylemişti.

Sarıca, F.B'nin yaşadığı süreçle ilgili anlattığı kısımları şöyle aktarmıştı:

TRT 1 - Canlı Yayın TRT 1 - Canlı Yayın

"Bu öğrenci yurtta 2 oda arkadaşıyla kaldığını, birisinin kendisine sırf “KÜRT VE ALEVİ OLDUĞU İÇİN” sürekli eziyet ettiğini, aşağıladığını, en son üniversite güvenliğini aramasından yarım saat kadar sonra diğer oda arkadaşını azmettirerek kendisini öldürtmeye çalıştığını anlattı. Yüzünden ve karnından ciddi şekilde bıçaklandığını, yangın alarmına basarak ve tuvalete saklanarak kurtulduğunu, ambulansla hastaneye kaldırıldığını söyleyerek yüzündeki sargının ve vücudundaki dikişlerin sebebini izah etti. En şaşırtıcı kısmı ise; bahse konu oda arkadaşları tarafından suçtan kurtulmak için sırf cinsel saldırı ile itham edildiği için kendisini öldürmeye teşebbüs eden kişinin serbest bırakıldığını, azmettiriciye savcılık ve okul tarafından hiçbir yaptırım uygulanmadığını, kendisine ise her hafta imza yükümlülüğü verildiğini, okuldan uzaklaştırıldığını söylemesi oldu."

Öte yandan İthaki Yayınları da Hasan Ege Karanfil ile olan sözleşmesini feshetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi