Feridun Balaban kimdir, hayatı, biyografisi merak ediliyor. Feridun Balaban kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Feridun Balaban kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Koç Üniversitesinde Hasan Ege Karanfil tarafından sistematik bir şekilde şiddete uğradığı iddia edilen Kürt öğrenci Feridun Balaban kimdir? Sizler için derledik…

Koç Üniversitesi öğrencisi Feridun Balaban kimdir?

Malatyalı olan Feridun Balaban Koç Üniversitesi öğrencisidir. Stanford Üniversitesi dahil yurtiçi ve yurtdışındaki birçok üniversiteden kabul alan TÜBİTAK birincisi Feridun Balaban isimli öğrenci, tam burslu okuduğu Koç Üniversitesi yurdundan aynı odada kaldığı Hasan Ege Karanfil ve Arda Demir adlı iki öğrencinin sistematik ırkçı saldırısına uğradığı iddia edildi.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Feridun Balaban, ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ‘Bor ve azot katkılı, elmas gibi karbon malzemesinin çok katmanlı güneş panellerinde üst Katman olarak kullanımının panellerin verimlilikleri ve spektral etkinliklerinin incelenmesi’ projesiyle SPIE özel ödül kategorisinde birinciliği elde etti.

Balaban, 2020 yılında düzenlenen TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye birinciliğini elde etmişti.

Ne olmuştu?

Saldırganlardan Hasan Ege Karanfil, F.B.'yi önce kemerle dövmüştü. Kızgın ütüyü F. B.’nin yüzüne yapıştırmaya çalışan Karanfil'in yönlendirmesi ile Arda D. de oda arkadaşının yüzünü ve karnını kesici aletle kesmişti.

TRT 1 - Canlı Yayın TRT 1 - Canlı Yayın

Koç Üniversitesi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu ancak sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalar yapan Avukat Alper Sarıca, ırkçı saldırıyı düzenleyenlerin hiçbir yaptırıma uğramadığını, F.B.’nin ise uzaklaştırma aldığı sınavlarına girmediğini, yurt müdürünün ise kendisine okulu dondurmasını tavsiye ettiğini söylemişti.

Sarıca, F.B'nin yaşadığı süreçle ilgili anlattığı kısımları şöyle aktarmıştı:

"Bu öğrenci yurtta 2 oda arkadaşıyla kaldığını, birisinin kendisine sırf “KÜRT VE ALEVİ OLDUĞU İÇİN” sürekli eziyet ettiğini, aşağıladığını, en son üniversite güvenliğini aramasından yarım saat kadar sonra diğer oda arkadaşını azmettirerek kendisini öldürtmeye çalıştığını anlattı. Yüzünden ve karnından ciddi şekilde bıçaklandığını, yangın alarmına basarak ve tuvalete saklanarak kurtulduğunu, ambulansla hastaneye kaldırıldığını söyleyerek yüzündeki sargının ve vücudundaki dikişlerin sebebini izah etti. En şaşırtıcı kısmı ise; bahse konu oda arkadaşları tarafından suçtan kurtulmak için sırf cinsel saldırı ile itham edildiği için kendisini öldürmeye teşebbüs eden kişinin serbest bırakıldığını, azmettiriciye savcılık ve okul tarafından hiçbir yaptırım uygulanmadığını, kendisine ise her hafta imza yükümlülüğü verildiğini, okuldan uzaklaştırıldığını söylemesi oldu."

Öte yandan İthaki Yayınları da Hasan Ege Karanfil ile olan sözleşmesini feshetmişti.

Kaynak: Haber Merkezi