Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarına karşı yapılan protestolar sonucu açılan Kobani Davası'nda karar açıklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'a 42, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Karar sonrası ilk açıklamasını yapan Yüksekdağ, "Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın. Bugüne kadar yıkamadılar, diz çöktüremediler" dedi. 

Yüksekdağ'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Kobanê Davası’nda rehin tutulduğumuz 8 yıl boyunca halklarımızın, kadınların ve emekçilerin onurunu, özgürlüğünü, adaleti savunduk. Katliamcı, tecavüzcü IŞİD ordusuna ve onun ipini elinde tutanlara, suç ortaklarına karşı toplumsal vicdana, dayanışmaya, büyük insanlığın vatan ve demokratik cumhuriyet idealine yönelik bir saldırıdır. Demokratik siyasetin tasfiye operasyonlarına ve halklarımızın ortak yaşamına, geleceğine dönük her hamleyi boşa çıkarmak için direnmeye devam edeceğiz. Haklılığımızın bilincine, gücüne ve güvenine sarılıyoruz. Halklarımızın da bunlara sarılarak özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğine inanıyoruz. Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın. Bugüne kadar yıkamadılar, diz çöktüremediler. Ağır bedellerle, cefalarla beslenen yolumuzdan asil değerlerine sarıldık. Bu değerlerden nasibini almayanlar tarafından yargı işkencesine, zulmüne maruz bırakıldık. Çıkan ağır ceza kararları Türkiye halklarının birlikte yaşama olanaklarına ortak döndüremediler. Bundan sonra da başaramayacaklar. Direne direne var olduk. Direne direne kazanacağız. Selam ve sevgilerle."

Kaynak: Haber merkezi