Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Netflix'te yayınlanacak 'Famagusta' dizisine tepki göstererek, "Bu film platformu dizi yapmak istiyorsa bu gerçekleri görsün. Dizi yapmak istiyorsa Gazze'ye gitsin. Katledilen insanları, çocukları, basın mensuplarını, yıkılan binaları, okulları, hastaneleri görsün" dedi.

KKTC devlet televizyonu Bayrak Radyo Televizyon Kurumuna (BRT) konuşan Töre, Netflix isimli dijital platformda yayınlanacak 'Famagusta' dizisine tepki gösterdi.

Töre, Kıbrıs Barış Harekatı sayesinde Kıbrıs'ın Girit Adası gibi bir yere veya 12 adalardan birine dönüşmediğini belirterek, harekatın Ada'ya barışı getirdiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombalıyor İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini bombalıyor

Kıbrıs Türklerinin direnişini hatırlatan Töre, Türk ordusunun garantör ülke olarak adaya gelişinin, Rumların kendi içlerindeki katliamlarının devamını da önlediğini kaydetti.

Töre, Kıbrıs Türklerinin 1955'ten 1974'e kadar Rum terör örgütü EOKA saldırısına maruz kaldığının 'tarihi gerçek' olduğunu vurgulayarak "Bu film platformu dizi yapmak istiyorsa bu gerçekleri görsün. Dizi yapmak istiyorsa Gazze'ye gitsin. Katledilen insanları, çocukları, basın mensuplarını, yıkılan binaları, okulları, hastaneleri görsün" ifadelerini kullandı.

Töre, KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ve hükümeti olarak en yüksek düzeyde konuya tepki gösterdiklerine işaret ederek, Mecliste siyasi partilerle görüşüp ortak açıklama yapmak adına girişimde bulunacaklarını aktardı.

Kaynak: AA