Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışması 28 Temmuz Pazar günü yeni bölümü ile ekranlara geldi. Programda sorulan mühendis sorusu sosyal medyada gündem oldu. Yarışmaya katılan yarışmacının karşısına, "Hangisi mühendis değildir?" sorusu çıktı.

Hangisi mühendis değildir?

A) Turgut Özal

B) Süleyman Demirel

C)Necmettin Erbakan

D) Bülent Ecevit

Doğru Cevap: D - Bülent Ecevit

Soruya A şıkkı Turgut Özal diyen yarışmacı 50 bin TL alarak elendi.

Turgut Özal İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nde Elektrik Mühendisliği bölümünü okudu ve 1950 yılında mezun oldu. 1993-2000 yılları arasında Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Süleyman Demirel, Şubat 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

'Asaf' dizisi Netflix'te yayınlanacak 'Asaf' dizisi Netflix'te yayınlanacak

Necmettin Erbakan'ın öğrenime başladığı yıl olan 1943'te, öğretim süresi altı yıl olan Yüksek Mühendis Mektebi üniversiteye dönüştürülerek adı İstanbul Teknik Üniversitesi olarak değiştirildi ve öğretim süresi beş yıla indirildi. Bu nedenle Erbakan kendisinden önce okula başlayan öğrencilerle birlikte tahsiline 2. sınıftan başladı. Teknik üniversitede aynı dönemdeki öğrenciler arasında inşaat fakültesinden Süleyman Demirel ve elektrik fakültesinden Turgut Özal da vardı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden 1948 yılında mezun oldu. 1948'den 1951 yılına kadar motor kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. Bu süreçte öğretim üyesi olarak Prof. Dr. Selim Palavan'la beraber motor dersi verdi.

Mustafa Bülent Ecevit, (28 Mayıs 1925, İstanbul - 5 Kasım 2006, Ankara), Türk gazeteci, şair, yazar, çevirmen ve siyasetçidir.

Kaynak: Duvar