Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik sert eleştirilerde bulunan Fatih Altaylı’ya verdiği yanıtta, "İnsan Hakları Derneği Başkanı bir Hanım için 'Gördüğüm yerde cinsel tacizde bulunmazsam namerdim' diyen namert kadın düşmanı" demişti. Eren Keskin, Yeni Yaşam'da yayımlanan yazısında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden söz ettiğini belirtti.

Fatih Altaylı'ın kendisine yönelik "Türk askeri tecüvüzcüdür" dediği yönünde bir yazı yazdığını aktaran Keskin, "Fatih Altaylı’nın yaptığı haber nedeniyle ben, aylarca, sürekli tehdit edildim, sokağa yalnız çıkamadım" ifadelerini kullandı.

Keskin, yazısında şunları aktardı:

"2002 yılıydı, Almanya’da kadına yönelik şiddet konulu bir konferansa davet edilmiştim. Benim konum devlet kaynaklı cinsel işkenceydi ve konuşmacılardan biri de İstanbul Üniversitesi Kadın Hakları Merkezi’nden Prof. Necla Arat’tı. Ben konuşmamda, 90’lı yıllarda, Kürdistan’da, kadına yönelik cinsel işkencenin bir devlet politikası olarak uygulandığını anlatıyordum.

Konuşmam sırasında şunu söyledim: ‘Birçok kadın, yaşadığı cinsel işkenceyi anlatmıyor, çünkü utanıyor, korkuyor, yalnızlaşmaktan tedirginlik duyuyor. Birçok nedenle açıklamıyor, açıklayan ve suç duyurusunda bulunmayı kabul eden kadınlar da polisler hakkında daha rahat suç duyurusunda bulunuyorlar. Militarizmin bu kadar güçlü yaşandığı bir coğrafyada, askerleri şikayet etmek çok kolay olmuyor ama bölgede kadına yönelik cinsel işkence faili söz konusu olduğunda, askerlerin sayısı polislerden daha fazla.’ Söylediğim şey buydu aslında.

Sözlerimin içinde Fatih Altaylı’nın dediği gibi -Türk askeri tecavüzcüdür- gibi bir cümle tabii ki yoktu. Ama benim bu konuşmayı yaptığım sırada kendisini feminist olarak tanımlayan Necla Arat birdenbire ayağa kalkarak “Ben askerime laf söyletmem!” diye bağırdı

"Altaylı benim hakkımda cinsel taciz içeren söylemlerde bulundu"

Bir sonraki gün Hürriyet gazetesinde 8 sütuna manşet bir haber gördüm, Türk ordusuna tecavüzcü dedi, diye. Ofise geldiğimde de bir arkadaş aradı ve Fatih Altaylı’nın benim hakkımda, Radyo D’de, cinsel taciz içeren söylemlerde bulunduğunu anlattı. Ve aynı gün Genelkurmay Başkanı ve Necla Arat’ın benim hakkımda suç duyurusu yaptıklarını öğrendim. Aslında benim hakkımda organize bir suçlama olduğunu da böylece anlamış oldum.

"Aylarca tehdit edildim"

Fatih Altaylı’nın yaptığı haber nedeniyle ben, aylarca, sürekli tehdit edildim, sokağa yalnız çıkamadım, hep arkadaşlarım yanımda oldular. Tehdit almadığım bir gün bile olmadı. Her zaman söylediğim gibi aralarındaki her türlü kavgaya, çıkar çatışmasına rağmen kişisel olarak görüşüm Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ya da Fatih Altaylı aynı taraftadırlar. Fatih Altaylı, kim güçlü ise her zaman onun tarafındadır.

Kilise saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen zanlı tutuklandı Kilise saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen zanlı tutuklandı

Bu nedenle bir kez daha Fatih Altaylı’ya muhalefet, muhalif ya da demokrat kimliği yakıştıranlara hatırlatmak için bu yazıyı yazma gereğini hissettim. Fatih Altaylı benim için her şeyden önce bir kadın düşmanıdır."

Kaynak: Haber merkezi