Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini, adı rüşvet suçlamasıyla anılan New York'taki Türkevi'nden rahatsızlık duymakla suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi. Erdoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada adı geçen Türkevi'ne ilişkin "Devrik eski genel başkan Türkevi'nden niye bu kadar rahatsız, anlayamıyoruz" demişti.

“Türkiye'ye ait her şeyle gurur duyarız”

Kılıçdaroğlu'nun X hesabından Erdoğan'a yanıtı şöyle:

"Türkiye’ye ait her şeyle gurur duyar, devletimizle onur duyarız. Fakat Saray’daki zat, kendini devlet sanmakta ve tek adamlık sanrılarıyla yaptığı yanlışları devlete yıkmaya devam etmektedir! Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da yaptığı her yanlışın hesabını sormak hem yurttaşlık hem de CHP’lilik görevidir! Erdoğan, yine gerçeklerle algıları yer değiştirmeye başlamış; New York’taki Türkevi’nden rahatsızlık duyduğumuzu söylemiş. Anlaşılan, her yaptığına göz yumanlar ona sonsuz kudret hissi vermiş ki karşı çıktığımız yolsuzluk ve rüşvet iddialarını görmemiş! Erdoğan, şunu iyi bilmelisin ki Kemal Kılıçdaroğlu ismi sıradan bir isim olabilir, ancak yaptığın ve yapacağın her yanlışın hesabını soracak birisidir!

Özgür Özel, Yavaş’ın ‘adaylık’ açıklamasını değerlendirdi: ‘Adaylık tartışmalarına son noktayı koydu’ Özgür Özel, Yavaş’ın ‘adaylık’ açıklamasını değerlendirdi: ‘Adaylık tartışmalarına son noktayı koydu’

“Muhalefet içinde yandaş aramaktan vazgeç”

Devrik lider diyorsun, Bay Kemal diyorsun ama “yolsuzluk yaptı, hırsızlık yaptı, devletin malını eş dost akrabalarına peşkeş çekti” diyemiyorsun… Sen, millet vicdanında yenilmiş bir adamsın... Günahlarına devleti ortak etmekten ve muhalefet (!) içinde yandaş aramaktan vazgeç. Ne CHP’de ne de bu halktan sana ortak çıkmaz! Unutma ki CHP, son kaledir ve yine unutma ki ilk direniştir… Nefesim her daim ensende olmaya devam edecek!"

Kaynak: Haber Merkezi