Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Vedat Yenerer ile yaptığı görüşmede, "En az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna "Evet doğru" yanıtını verdi. 6'lı masayla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in kendisinden sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini söyleyerek, “İlk teklif de Meral hanımdan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul edersem destekleyeceği mesajını iletti" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da açtığı çalışma ofisinde gazteci Vedat Yenerer ile görüştü. Gazeteci Vedat Yenerer, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin bir kısmını kamuoyuyla paylaştı.

Siyaseti bırakmadığı vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu,  “Tam da ortasındayım (elleriyle çalışma ofisini göstererek). Yeni bir parti kurmayı hiç düşünmedim. Partim belli CHP” dedi. Yenerer’in "En az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Evet doğru” yanıtını verdi.

İlk teklif Akşener'den

Kılıçdaroğlu daha sonra Meral Akşener’in kendisine sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini söyledi. Akşener'in kendisine ilk olarak gazeteci Elif Çakır aracılığıyla cumhurbaşkanı adaylığı teklifinde bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sürecin böyle başladığını aktardı.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, “İlk teklif de Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da altılı masadaki tüm liderler de şahittir ki, ‘hep adayımız siz olun’ demiştir." dedi.

"Siyaseti bırakmadım"

Vedat Yenerer’in, “Siyaseti bıraktınız mı? Bırakmadıysanız ne düşünüyorsunuz? Yeni bir parti kuracak mısınız?" şeklindeki sorusunu Kılıçdaroğlu “Siyaseti bırakmadım. Tam da ortasındayım (elleriyle çalışma ofisini göstererek) Yeni bir parti kurmayı hiç düşünmedim. Partim belli; CHP" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: Haber Merkezi