Elips Haber, Keçiören’in yıllardır devam eden çöp sorununu vatandaşlara sordu. Yetersiz çöp konteynerinden dolayı çöplerin alınmadığını ve alınmayan çöplerin yazın ortasında sineklenmeye neden olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Özarslan’ın çöp hizmeti konusunda sınıfta kaldığına vurgu yaptı. Ankara’nın 923 bin 404 nüfusuyla en kalabalık dördüncü ilçesi olan Keçiören’e dün 2 bin adet çöp konteyneri yerleştirildi. 12 bin adet konteyner siparişi verildiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Seçim vaatlerimiz arasında çöp konteynerlerinin yerleştirilmesine ilişkin proje sözü vardı. Geldiğimizde tasarruf tedbirleri çerçevesinde mevcut ihalemiz iptal oldu” ifadelerini kullandı. 

Elips Haber olarak dinlediğimiz vatandaşlar şunları söyledi;

“Yetersiz çöp konteynerleri sineklenmeye neden oluyor”

Hakan Tasmacı: Acil önlemler alınması gereken çöp sorununda beş ay gibi uzun sayılacak bir zamanda zerre  ilerleme olmamasının iki sebebi olabilir ya daha önemli sorunlar devir alınmış ki sıra çöp sorununa  gelmemiş ya da yeni başkanımız da biz Keçiören halkını geçmiş yönetimler gibi boş vaatlerle oyalayıp bir farkı olmadığıdır. Umudum ve dileğim odur ki hizmetlerin ilk sebep yüzünden gecikiyor olmasıdır.

İsmini vermek istemeyen vatandaş F.H: Çöpler toplanmadığı için arabaların üstünden geçtiği çöpler var. Ana yolların dahi çöp olduğu gözlemleniyor. İlaçlama konusunda da zayıf kalındığından 2-3 aydır her yer sinek. Bunun dışında çok da bir vaadi yoktu zaten AKP’ye inat kazanılmış bir seçim olduğundan çok da bir şey beklemiyorum.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 09.04.40 (1)

Sekreterine makam aracı tahsis eden MYK başkanı, sekreteri için yönetmelik değiştirdi Sekreterine makam aracı tahsis eden MYK başkanı, sekreteri için yönetmelik değiştirdi

“Çöpler dışında göreve geldiğinden beri çaktığı bir çiviyi bile göremedik”

Ömer Taşkaldıran: Mesut Özarslan göreve gelirken çok umutluyduk fakat göreve geldikten sonra yaptığı icraatlardan hiç memnun değiliz. Sokaklarda yürüyüşe çıktığımızda birikmiş çöplerden yayılan kokulardan rahatsız oluyoruz. Bazen çöpler sabaha kadar binaların önünde bekliyor. Çöpler çok beklediğinde zaman kokunun yanında böcek ve sineklenme gibi olaylar da meydana geliyor. Eski belediye başkanından memnun olmayan bir vatandaş olarak diyebileceğim tek şey gelen gideni aratırmış. Mesut Özarslan’ın çöpler dışında göreve geldiğinden beri çaktığı bir çiviyi bile göremedik. Sayın belediye başkanından isteğimiz en azından her belediyenin yapması gereken en basit görevlerden biri olan çöp toplama, sokak temizliği ve ilaçlama gibi görevleri yerine getirmesidir.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 09.04.41 (1)

“Her mahalle çöp ve çöpler kokuyor”

İsmini vermek istemeyen M.T: Vaat edilenler arasında çöp sorunu yer alıyordu ama aynı şekilde çöp sorunu devam ediyor. Keçiören Etlik Mahallesi sakini olarak gözlemlediğim şey binalarda akşam saat 7’den sonra çöpleri kapıcılar bina önlerine çıkarıyor. Ama saat kaçta toplandığı belli değil. Bundan kaynaklı 5 ayda gerçekleşmemiş duruma acil el atılması gerektiğini düşünüyorum.

Zehra Özsarı: Keçiören’deki çöp problemi yıllardır olan bir durum. Mesut Özarslan’ın vaatlerinde çöp sorununun çözüleceğini duyduğumuzda ailecek mutlu olmuştuk ama 31 Marttan bugüne kadar ilçede değişen hiçbir şey ne yazık ki olmadı. Her mahalle çöp ve çöpler kokuyor. Sokakta çok fazla köpek var hatta geçtiğimiz aylarda mahallemizde yaşayan küçük çocuk hastanelik oldu, haberlerde görmüşsünüzdür. O köpekler de açıkta olan çöpleri iyice dağıtıyor. Bu soruna ne zaman çözüm bulunacak bilmiyoruz ama memnun değiliz.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 09.04.40

Muhabir: Şevval Dalgıç