Kaymakam’ın dövdüğü kulp imamı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Kaymakam’ın dövdüğü kulp imamı’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Kaymakam’ın dövdüğü kulp imamı kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sizler için derledik..

Kaymakam’ın dövdüğü kulp imamı kimdir. 

İmam M.K, Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in üyesidir. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Küba Camiisinde görevlidir. Cuma hutbesinden şehitlerle ilgili bölümü çıkartıp okumadığı için Kaymak Burak Akeller tarafından şiddete maruz kaldığı ileri sürülüyor. İmam M.K Korucu bir aileden geliyor. Büyük abisi ise polistir.

Baran Mengüç kimdir? Baran Mengüç kimdir?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde imamlık yapan M.K.'nin cuma hutbesini eksik okuduğu iddiasıyla Kaymakam Burak Akeller tarafından cübbesi çıkartılarak mikrofon sopasıyla darp edildiği ileri sürüldü. Çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerle ilgili kısmı okumamakla suçlanan ve darp raporu alan M.K., Kaymakam Akeller hakkında şikayetçi oldu. 

Burak Akeller hakkında soruşturma başlatılmasının ardından çok sayıda vali, vali yardımcısı, kaymakam, kaymakam yardımcısı ve siyasetçi Burak Akeller’e destek olurken, Diyanet-Sen, Memur-Sen, Mil Diyanet-Sen ve Müftülük gibi kurumlar da Akeller’e tepki göstererek yaşanan darp olayının takipçisi olacaklarını ve İmam M.K.’nin yanında olduklarını açıkladı. Diyarbakır Barosu da soruşturmanın takipçisi olacağını açıkladı.

“1990’lara mı geri döneceğiz”

İmam M.K. şunları söyledi: “Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Tekrar 1990’lara mı gideceğiz? Ben imam olduğum için mi suçluyum? Başka bir kurum olsaydı gereken yapılırdı. Hakkımızı aradığımız zaman vatan haini ilan ediliyoruz. Bundan geri adım atmayacağız. Çok dokundu bana, bu yapılanları kabul etmiyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Ben hutbedeyken kimsenin müdahale etme hakkı yoktur. Kaymakam da olsa.“

Kaynak: Haber Merkezi