Vatikan'dan, Katolik papazların eşcinsel çiftleri kutsamasına onay geldi. Vatikan'ın inanç ile ilgili dairesi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko'nun izni ile eşcinsel evliliklerin kutsanmasını öngören belgeyi Pazartesi günü yayımladı.

Yayımlanan belgede, birbirini seven insanların kutsanması ile dini evlilik töreni arasında kesin bir ayrım olduğu vurgulandı. Kilisenin sadece kadın ve erkeğin evlenmesine izin verdiği hatırlatılan belgede, bu tutumda herhangi bir değişiklik olmadığının altı çizildi. Bu nedenle, eşcinsel çiftleri kutsayacak papazların bunu belirli şartlar altında yapabileceği belirtildi. 

Gazze'de can kaybı 38 bin 98'e çıktı Gazze'de can kaybı 38 bin 98'e çıktı

Kutsamaya şartlı izin

Belgede, papazlardan, eşcinsel çiftlerin kutsanmasının bir evlilik töreni gibi olmasından kaçınması istenildi. Kutsamanın, hiçbir şekilde kıyılan bir nikah veya birlikte yaşamanın kayıtlara geçirilmesi gibi törenlerle bağlantılı olmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Bunun yanı sıra kutsanacak eşcinsel çiftin, düğünlerde giyilen giysiler ile kiliseye gelmemesi gerektiği, birbirinin parmağına yüzük takmak gibi nikah törenlerine ait davranışlara izin verilmeyeceği aktarıldı. Çiftlerin dini ayin sırasında kutsanmaması gerektiği de şartlar arasında yer aldı.

Editör: Betül Vural