Katar, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde devam eden saldırılarını kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin kenti ve mülteci kamplarına yönelik, onlarca kişinin şehit edilmesine ve yaralanmasına yol açan İsrail saldırılarını en sert biçimde kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu saldırıların, İsrail'in, Gazze Şeridi'nde süregelen iğrenç ve korkunç suçlarının bir uzantısı ve uluslararası meşruiyet kararlarının açık bir ihlali olarak değerlendirildiği belirtildi.

Gazze'deki hükümet: Yaklaşan kışla birlikte Gazze'deki 2 milyon kişiyi insani bir felaket bekliyor Gazze'deki hükümet: Yaklaşan kışla birlikte Gazze'deki 2 milyon kişiyi insani bir felaket bekliyor

Uluslararası toplumun Filistin halkına acilen gerekli korumayı sağlaması ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği vahşi suçlardan dolayı İsrail'den hesap sorması, ayrıca İsrail'i uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmeye son vermeye ve uluslararası sözleşmelere saygı göstermeye zorlaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Katar devleti, Filistin davası ve kardeş Filistin halkının meşru hakları konusunda kararlı duruşunu, özellikle de 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devletin kurulması konusundaki kararlı tutumunu yineler." ifadelerine ver yerildi.

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına 2002'deki "2. İntifada"dan bu yana gerçekleştirdiği en yoğun ve kapsamlı nitelikteki "Yaz Kampları" adını verdiği saldırısını başlattığını duyurmuştu.

Tubas kentine bağlı El-Faria Mülteci Kampı'ndan sonra Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan çekilen İsrail askerlerinin Cenin'deki saldırıları ise 5. gününde de devam ediyor.

Kaynak: AA