Yerel seçimlerde AK Parti ve YRP arasında ipler gerilmişti. AK Parti yöneticileri, seçim öncesi YRP’nin partilerinin göstermedikleri isimleri aday göstermesine tepki gösteriyordu. Söz konusu durum iki partinin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ittifak yapmamasına sebep olmuştu. YRP’nin Şanlıurfa ve Yozgat başta olmak üzere AK Partili isimleri aday göstererek, seçimlerde başarı elde etmişti.

15’ye yakın belediye başkanı katılmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin kuruluş yıldönümü çalışmaları öncesi partisinden kopan isimlere yönelik özel çalışma yürütülmesi konusunda kurmaylarına talimat vermişti. Kuruluş yıldönümünde 15’ye yakın belediye başkanı AK Parti’ye katılmıştı.

Türkiye, 13 yıl sonra Arap Birliği toplantısına katıldı: Türkiye Suriye, Irak ve Libya’dan çekilecek mi? Türkiye, 13 yıl sonra Arap Birliği toplantısına katıldı: Türkiye Suriye, Irak ve Libya’dan çekilecek mi?

Erdoğan, Erbakan hata yaptığını anlayacak

Erdoğan’ın YRP ile ilgili son süreçte çok rahatsız olduğu biliniyor. Hatta Erdoğan’ın YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ile ilgili kurmaylarına “hata yaptığını anlayacak” dediği de belirtiliyor. Erdoğan hata ile ilgili yaptığı tepkinin yerel seçimler ve İsrail ile ticaret konusunda hükümete yaptığı eleştirilerden dolayı söylediği ifade ediliyor.

Urfa Murat Kurum, Yozgat Bekir Bozdağ

AK Parti kurmayları uzun süredir Şanlıurfa ve Yozgat özelinde çalışmalarını sürdürüyordu. Şanlıurfa çalışmalarını Murat Kurum yürütürken, Yozgat çalışmalarını ise Bekir Bozdağ’ın yürüttüğü biliniyor. Şanlıurfa’da bazı milletvekillerinin Mehmet Kasım Gülpınar ile ters düşmesinden dolayı sorunların yaşandığı ancak Murat Kurum üzerinden sürecin ilerletildiği söyleniyor.

Gülpınar kongre sürecinde katılacak

Mehmet Kasım Gülpınar’ın bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığına devam etmesi bekleniyor. Ardından Gülpınar’ın kongre sürecinde AK Parti’ye katılacağı aktarılıyor. Keza Gülpınar’ın bağımsızlık sürecinde iktidarın Urfa’ya yönelik ilgiyi artıracak adımlar atması bekleniyor. Örneğin borçların yapılandırması, kredi ve diğer başlıklarda Gülpınar’a ayrıcalık vereceği ifade ediliyor.

AK Parti TBB’de koltuk sahibi olacak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen üyesi olan Gülpınar’ın AK Parti’ye katılması durumunda, AK Parti TBB’de koltuk sahibi olacak.

4 vekil, 15 belediye başkanı

AK Parti’ye yeni yasama döneminde 4 milletvekilinin ve 15’e yakın belediye başkanın katılması planlanıyor.

Muhabir: Muhammed Vefa