Balıkesir'de kesinleşmiş cezası bulunan FETÖ üyesi yakalandı Balıkesir'de kesinleşmiş cezası bulunan FETÖ üyesi yakalandı

15- 18 Şubat tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 'Kars, Ardahan, Iğdır Kültür Buluşmaları' başladı. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik yöresel halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından aşıklar saz çalıp, türkü söyledi. Kars'tan getirilen kazlar arasında güzellik yarışması düzenlendi. Yöresel kültür ve lezzetlerin tanıtıldığı Kültür Buluşmaları 18 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz

Bütün hemşerilerini etkinliğe davet eden İstanbul Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı Gürsel İlgüz, "Bugün 15 Şubat, Kars, Ardahan, Iğdır'ın bayramı. Fuarımız 3 gün sürecek, 18 Şubat'ta sona erecek. Bütün İstanbullu hemşerilerimizi Yenikapı'ya davet ediyoruz. Burada birlik, bütünlük içerisinde 8 federasyon, 150 dernek birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Etkinlik olarak Aşıklar Şölenimiz olacak. 15 Şubat bizim için çok önemli. Bütün hemşerilerimizi bayramımıza ortak olmaya bekliyoruz. Fuarımızda yöresel lezzetlerimiz olan kaz, piti ve bozbaşımız sergileniyor. Fuarımız 3 gün sürecek, tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.

Amacımız Anadolu ile İstanbul arasında köprü olmak

Yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla burada olduklarını kaydeden Kafkas- Kars Dernekler Federasyon Başkanı Oruç Oymak, "Fuardaki amacımız Anadolu'dan sılaya, sıladan Anadolu'ya bir köprü görevi görmek. Kars, Ardahan, Iğdır'ın turizmini, yöresel ürünlerini, gastronomisini, örf ve adetlerini bu önemli platformda paylaşmak ve duyurmak. Yöresel ürünlerimizden olan kazımızı, ketemizi, haşılımızı, çeçilimizi, kaşarımızı, gravyerimizi de İstanbul gibi önemli bir metropolde pazarlamasını sağlayarak yöremizde istihdam yaratılmasını hedefliyoruz. Bütün hemşerilerimizi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Bugün İstanbul'da balımızı tanıtıyoruz

Kültür Buluşmaları kapsamında yöresel balı tanıtan esnaf Vahit Özden ise, "Biz de arıcılık, bal yapmak baba, dede mesleği. Kars, Ardahan, Erzurum yörelerinde arılarımız var. Balımız tamamen organik. İçindeki propolislerle mucizevi bir ilaç gibi. Bugün de İstanbul'da balımızı tanıtıyoruz. Balımızda katkı bulana 250 bin lira ödül veriyorum. Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı hemşerilerimizin bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA