Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla grubu düşen Saadet Partisi ‘milletvekili’ desteği veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür etti.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in TBMM Genel Kurulu konuşması sırasında geçirdiği kalp krizi sonrasında, 14 Aralık Perşembe günü vefat etmesiyle Saadet-Gelecek Grubu'nun milletvekili sayısı 20'den 19'a düşmüştü. Bitmez'in vefatıyla, TBMM İç Tüzüğü gereği grup kurmak için gereken 20 milletvekili kuralı gerçekleştirilemediği için Saadet-Gelecek TBMM Grubu da düşmüş oldu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, bugün gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu’nda, "Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın gerçeklerinin Meclis'te ifade edilmesine olanak tanınması için bütçe görüşmeleri ile kısıtlı olmak kaydıyla Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi grubuna geçmiş bulunuyor. Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla aldığımız bu karara diğer partilerden de destek bekliyoruz." açıklamalarında bulundu.

DEM Parti'den 'anayasa' açıklaması: Kurtulmuş'la görüşmedik, çalışmamız sürüyor DEM Parti'den 'anayasa' açıklaması: Kurtulmuş'la görüşmedik, çalışmamız sürüyor

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Dayanışma ve destek gereği, muhalefetin sesinin gür olarak devam etmesi gerektiği için CHP Genel Merkezimizin görevlendirmesiyle Saadet Partisi’ne 1 milletvekilinin katılması gerekiyordu. O görev bize düştü.” diyerek partisinden istifa edip Saadet Partisi'ne katıldığını duyurdu.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletvekilimiz Hasan Bitmez Bey’in vefatının ardından TBMM’de Saadet Partisi Grubumuzun devam ederek bütçe görüşmelerinde sözlerini tamamlaması için büyük bir hassasiyet gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve CHP yönetimi ile kadrolarına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, "Hoş geldiniz değerli vekilim Ali Fazıl Kasap. Hasan Bitmez’in sözünün bitmemesi için gösterdiğiniz destek bizim için çok anlamlı. Saadet sözünü söylemeye devam edecek." şeklinde Kasap'a hoş geldin dileğinde bulundu.

Karamollaoğlu: Özgür Özel'e, CHP yönetimine ve kadrolarına teşekkür ediyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Grubumuzun devamı adına büyük bir kadirşinaslık gösteren CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'e, CHP yönetimine ve kadrolarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet Agah