Deva Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, İstanbul’da Esenyurt ilçe teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fesih Zeki Mert de yer aldı.

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in ölümüyle birlikte TBMM’de grubu düşen Saadet Partisi ile ilgili konuşan Karal, “Biz hiç bir muhalefet grubunun düşmesini istemeyiz. Mecliste muhalefetin sesinin daha az çıkması demektir. CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi'ne katıldığını duydum. Bizimde 15 milletvekilimiz var bizde grup kurabilmek için çalışıyoruz. Eğer görüşmelerimiz olumlu sonuçlanırsa biz de mecliste Deva partisi olarak grubumuzu kurmuş olacağız” dedi.

“İstanbul’da 15 binden aşağıya kira yok”

Karal, “Bir emeklinin maaşı 7.500 lira. İstanbul da 15 binden aşağı kira yok. Ülkenin ekonomisini kurtaracak olarak Merkez Bankasının başına getirilen Hafize Gaye Erkan İstanbul da ev tutamadım manhanttan’dan daha pahalı diyor. Evet bir gerçeği ortaya koyuyor. Gürcistan’ın para birimi Türk parasından 12 kat daha değerli. Paramız değersiz diyerek Gürcistan’dan fındık toplamaya bile gelmiyorlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan, Gaziler Günü ziyareti İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan, Gaziler Günü ziyareti

“Halk, iktidara yerel seçimlerde sarı kart göstermeli”

Yerel seçimler bittikten sonra mücadelemize devam edeceğiz’ diyen Karal, “Ülkemizin adeta büyük hüsran yaşadığı bu dönemde yerel seçimde halk bu iktidara sarı kart göstermeli. Bu millet tarihte de sarı kart göstermesini bildi. Sarı karttan sonra da kırmızı kart göstererek yeni bir düzene geçeceğiz. Aralık ayının son gününe kadar ikinci parti adaylarımızı da açıklayacağız. 20 Şubat’a kadar başvurular devam ediyor. Birçok ilde adaylarımız belli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir içinde en doğru adayı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“İstanbul güzel ama ne yazık ki yaşanabilir bir şehir değil”

Katıldığı toplantıda söz alan DEVA Partisi İstanbul Belediye Başkanı Aday Adayı Fesih Zeki Mert ise şunları söyledi:

“Siyasi hayatımda ilk kez DEVA ile tanıştım ve seçim işleri başkanı olarak göreve başladım. Sonraki dönemde ise yerel seçimler vardı ve Bingöl’den bağımsız milletvekili adayı oldum. Bu benim siyasetteki ilk tecrübemdi. Baktığım zaman doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum. Her zaman DEVA’lı oldum, her zaman DEVA ile beraber oldum. Bağımsız aday olduğum zaman ‘eğer kazanırsam DEVA Partisi’ne geçeceğim’ demiştim.

İstanbul ile ilgili farklı projelerimiz var. Hedefim, İstanbul’u yaşanılabilir bir şehir haline getirmek. Hayatım boyunca dünyanın pek çok Mega şehrini gördüm ancak hiçbiri İstanbul kadar güzel değil. İstanbul güzel ama ne yazık ki yaşanabilir bir şehir değil. En büyük hedefimiz İstanbul’u yaşanabilir, sürdürülebilir ve depreme dayanıklı bir şehir haline getirmek. Bu yüzden İstanbul’un DEVA’sı var diyoruz.”

Editör: Kadir Gürhan