Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki inceleme tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Cem Garipoğlu'na ait çıktığını açıkladı.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açıklanan sonuçlara yönelik ilk açıklamasını yaptı. NTV’ye konuşan Epözdemir, özetle şunları söyledi:

“Yeniden rapor alınmasını talep edeceğiz”

“Rapora henüz biz ulaşamadık sistemde yok henüz. Cumhuriyet başsavcılığının kurumsal açıklama ile müptedi olduk rapor içeriğini. Bu açıklamaya göre DNA örnekleri Garipoğlu ile uyuşmuş tabii biz rapor yüklendikten sonra raporla ilgili bilimsel akademik ve hukuki değerlendirmelerimizi yapacağız, aile ile rapor içeriğini paylaşacağız, ailenin bu konudaki bakış açısı önemli. Eğer onlar itiraz hakkımızı kullanalım derlerse rapor içeriğine itirazımızı yapacağız. Rapor içeriği eğer bilimsel ve hukuki değerden yoksun ve mesnetsiz ise adli tıp genel kurulunda itiraz hakkımızı kullanabiliriz. Hatta kemik yaşı tespitini de talep edeceğiz fakat an itibariyle rapor içeriğine ulaşamadık, bilimsel bir çalışma yapamadık. Müvekkilleri aradım ulaşamadım, onlarla da görüşeceğim. Şayet kendilerinde bu raporun bilimsel dayanaktan yoksun olduğuna yönelik irade oluşur ve itiraz etmemiz istenirse Adli tıp Kurumu’na yeniden rapor alınması veya üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde inceleme yapılmasını talep edeceğiz.

Bir poşet vardı biliyorsunuz mezarın içerisinde, bununla ilgili inceleme yapılması talebimiz vardı: mezarın içerisindeydi bir vücut bütünlüğü yoktu, o poşetin de ağzı bağlıydı, nitekim başsavcılık makamı da o poşete raporunda yer vermişti. Onun üzerinde bir DNA ve parmak izi incelemesi talep etmiştik. Poşette hiçbir deformasyon yok, poşet bağımsız bir şekilde içerisinde hiçbir şey olmadan mezarın içinde duruyor, sanki bu incelemeye esas alınan kemik kafa tası parçaları sonradan getirilmiş olabilir şeklide müvekkillerde makul bir şüphe oluşmuştu."

Cinsel istismar ve darp sonucu yaşamını yitiren Sıla bebeğin cenazesi toprağa verildi Cinsel istismar ve darp sonucu yaşamını yitiren Sıla bebeğin cenazesi toprağa verildi

Kaynak: Haber Merkezi