Yaşar Kemal'in eseri 'Ağrı Dağı Efsanesi' 36 yıl sonra yeniden sahnelendi Yaşar Kemal'in eseri 'Ağrı Dağı Efsanesi' 36 yıl sonra yeniden sahnelendi

Geçen yıl Altın Portakal Film Festivali'nde sansür kriziyle gündeme gelen, festivalin iptaline giden sürecin odağına yerleşen "Kanun Hükmü" belgeseli bu yıl da Antalya Valiliği'nce yasaklandı. Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi tarafından, sansürlenip gösterimi yasaklanan filmlerden oluşan bir seçkiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne alternatif olarak hazırlanan Özgür Portakal Film Günleri listesinde yer alan "Kanun Hükmü" belgeselinin gösterimi, Antalya Valiliği tebligatıyla engellendi. Yönetmen Nejla Demirci, filmin bir kez daha yasaklanmasına isyan etti. Demirci "Komedi filmlerine taş çıkartır" diyerek davacı olacağını söyledi.

Nejla Demirci, yapım aşamasından bugüne kadar birbiri ardına sansür girişimlerine maruz kalan filminin hikâyesini Gazete Duvar'dan Ceren Deniz'e anlattı. Geçen yıl Altın Portakal ve Ankara Film Festivali'nde programdan çıkarılan, son olarak film günleri kapsamında dün gösterime girecekken yasaklanan filmi için hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyleyen Demirci, bir hafta içinde yasak kararına karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi