BM Yetkilisi, Gazze'de çocuk felci aşısının birinci turunun tamamlandığını açıkladı BM Yetkilisi, Gazze'de çocuk felci aşısının birinci turunun tamamlandığını açıkladı

Kanada'nın uzak Kuzeybatı Toprakları'ndaki Fort Smith yakınlarına uçak düştü. Madencilik şirketi Rio Tinto'nun işçilerini taşıyan uçakta 19 yolcu bulunduğu tahmin ediliyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, olayda kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair bilgi verilmedi. Öte yandan, uçağın sahibi Northwestern Air Lease, işçilerin taşındığı uçak modelinin 19 kişilik kapasitesi olduğunu açıkladı.

Rio Tinto İcra Kurulu Başkanı Jakob Stausholm, şirketin kazadan dolayı 'perişan olduğunu' söyledi. Stausholm açıklamasında, "Yetkililerle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz ve tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarmak için elimizden gelen her şekilde yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

Northwestern Air Lease yorum taleplerine yanıt vermezken, Kuzeybatı Toprakları Başbakanı kayıplar için bir bildiri yayımladı. Kuzeybatı Toprakları Başbakan Rocky Simpson, "Bugün Fort Smith'in dışında düşen Northwestern Air uçağında bulunanların ailelerine, arkadaşlarına ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Ölümlerin olduğunu doğrulayan Kuzeybatı Toprakları Baş Adli Tabibi Garth Eggenberger, yakınları bilgilendirilene kadar işçiler hakkında daha fazla bilgi vermeyeceklerini belirtti.

Olayla ilgili Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber merkezi