ABD'nin Kaliforniya eyaletinde arka arkaya iki Pasifik fırtınası meydana geldi. Reuters'ta yer alan habere göre fırtınalardan ilki dün Çarşamba günü Batı Kıyısı'nı vurdu ve Oregon'un güneyinden Kuzey Kaliforniya ve San Francisco Körfezi bölgesine sağanak yağışlar ve şiddetli rüzgarlar getirdi.

İran hava sahasını kapattı İran hava sahasını kapattı

'Pasifik fırtınaları' tanımına da uyuyor

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden İklim Bilimci ve Meteorolog Daniel Swain'e göre, iki sistem aynı zamanda Hawaii çevresindeki sıcak, subtropikal sulardan kaynaklanan 'Ananas Ekspresi' veya 'Pasifik fırtınaları' tanımına da uyuyor. Geçtiğimiz 22 Ocak tarihinde çok sayıda evin sular altında kaldığı San Diego County mahallesinde fırtına hazırlıklarına yardımcı olan inşaat müteahhidi 27 yaşındaki Scott Webber, "Burada 40 tonluk kum torbasını dolduracağız" dedi.

Sel uyarısı yapıldı

Ulusal Hava Durumu Servisi, Körfez bölgesi ve Kaliforniya'nın Merkez Sahili için sel uyarısı yayınladı ve bölgenin büyük bir kısmı için şiddetli rüzgar uyarısı yaptı. Yetkililere göre bugün Güney Kaliforniya'da yol ve derelerde su baskını ihtimali, büyük su baskını vakalarına göre daha az olası olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi