19 Kasım tarihinde Zonguldak'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle Kafkametler gemisi limandan koparak kayboldu. Gemi ile irtibat koptu. Kafkametler gemisi nereden geliyordu? Kafkametler gemisi battı mı? Kafkametler gemisi nerede kayboldu? Kafkametler gemisinde kaç kişi vardı? Kafkametler gemisi Türk gemisi miydi? İşte detaylar... 

Kafkametler gemisi nedir? Kafkametler gemisi nerede? 

Alınan bilgiye göre, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığındı. Burada barınamayınca tekrar hareket eden gemiyle irtibat, iç limandan çıktıktan kısa süre sonra kesildi.

Kent genelinde etkisini sürdüren fırtına ve sağanağın hafiflemesiyle, batan "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin 12 kişilik Türk mürettebatın bulunması için havadan, denizden ve karadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Selçuksports HD | Almanya – Macaristan maçı canlı izle Selçuksports HD | Almanya – Macaristan maçı canlı izle

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, AFAD ekipleri, dalgıçlar, jandarma ve polis ekiplerinin katıldığı faaliyetlere 1 helikopter, 1 uçak ve 2 bot eşlik ediyor. Gemide bulunan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Geminin parçalarının bulunduğu bölüme de ulaşıldı.

Güncel bilgiler geldikçe haberimiz güncellenecektir. 

zonguldak-batan-gemi-2143800

Kafkametler gemisinin batmadan önceki son görüntüsü de ortaya çıktı. 

Editör: Halide Tonga