Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek kabine üyelerinin ajandasında, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 güne uzatılması ve 3 bin lira olan emekliye yönelik bayram ikramiyesi tutarının artırılması var.

Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın aktardığına göre; ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bugün, hükûmetin bir yıllık performansını da açıklaması bekleniyor. Meclis gündemine alınacak olan ‘başıboş köpek tasarısı’ da kabinede ele alınacak. Erdoğan’ın toplantı sonrası konu ile alakalı düzenlemeye ilişkin son gelişmelere dair açıklama yapması da bekleniyor.

Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldi Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldi

Kamuda tasarruf gündemde

Erdoğan’ın 13 Haziran’da Madrid, 14 Haziran’da Roma gerçekleşmesi beklenen temasları da kabine gündeminde kendine yer bulacak. Toplantıda, geçtiğimiz haftalarda kamuoyu ile paylaşılan kamuda tasarruf tedbirlerin yansımaları ve devamında getirilecek yeni tedbirlerin detayları da görüşülecek. 

Kaynak: Haber Merkezi