Oscar ödül töreninin bu yıl 96’ncısı düzenlendi. Törende, 'En İyi Film' ödülünü Oppenheimer kazanırken, 'En İyi Yönetmen' ödülünü de Christopher Nolan kazandı. Geceye, Jonathan Glazer'ın Gazze hakkındaki konuşması damga vurdu.

ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan Dolby Theatre'da gerçekleştirilen ödül töreninden önce, binanın önünde toplanan eylemciler Gazze'de acil ateşkes için gösteri yaparak yolu kapadı.

Müzekart GNS ve Seyahatsever projelerinin tarihleri açıklandı Müzekart GNS ve Seyahatsever projelerinin tarihleri açıklandı

Holokost'u anlatan 'Zone of Interest' filmiyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' ödülünü kazanan Jonathan Glazer, ödülü kabul ederken yaptığı konuşmada Gazze'deki işgale tepki gösterdi.

Glazer, "Şu an burada (Gazze'deki) bir işgal ile gasbedilen Holokost'u ve Yahudiliklerini reddeden kişiler olarak karşınızda duruyoruz. Bu işgal pek çok masum insan için çatışma getirdi, ister İsrail'deki 7 Ekim kurbanları olsun, isterse halen Gazze'de devam eden saldırılar olsun, hepsi bu insanlıktan çıkarma eylemlerinin kurbanları" dedi.

Kaynak: Haber merkezi