ABD’de kız çocuklarına yönelik istismar ve fuhuş ağı kurmakla suçlanan ve cezaevinde 'intihar' eden milyarder Jeffrey Epstein’in davasına ilişkin paylaşılan 943 sayfalık iddianamede iki Türkiye vatandaşının da ismi geçiyor. İddianamenin savcılık tarafından kamuoyuna açılmasının ardından Epstein’le ilişkisi olan yeni isimler ortaya çıktı.

Birçok ünlü ismin, çocukların özel uçakla götürülerek istismar edildiği iddia edilen Epstein'e ait adaya gittiği öğrenildi. Bill Clinton, Prens Andrew, Stephen Hawking gibi isimlerin arasında iki Türk'ün de bulunduğu öğrenildi.

VOA Türkçe'nin aktardığı mahkeme belgelerinde, Epstein’in özel uçağının pilotuna 'Türkiye’den de çocuk götürülüp götürülmediği' yönünde bir soru sorulduğu görüldü. Pilot, soruya karşın konuşmama hakkını kullandı.

İletişim Başkanlığından Erdoğan'ın Başbakan Trovoada'yla görüşmesine ilişkin açıklama İletişim Başkanlığından Erdoğan'ın Başbakan Trovoada'yla görüşmesine ilişkin açıklama

İddianamede iki Türk'ün de ismi geçiyor

İddianamede ismi geçen Türkler'in ise Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat olduğu öğrenildi.

O tarihlerde Amerika’da emlak danışmanlığı yaptığı bilinen Küçükköylü'nün, 1990’larda özel bir televizyonun güzellik yarışmasına katıldığı iddia edildi. Küçükköylü’nün ismi daha önce İngiliz medyasında Prens Andrew’la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Küçükköylü’nün, Epstein ve Prens Andrew tarafından taciz edildiği iddiasıyla dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte, Epstein'in özel uçağında seyahat ettiği öne sürülmüştü.  İngiliz medyasındaki haberlerde, Küçükköylü’nün Epstein’ın cinsel istismar suçlarından haberdar olmadığı açıklanmıştı.

Epstein’in özel uçağına binen bir diğer Türk isim Turabi Fırat’ın da o tarihlerde ABD’de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi. Fırat'ın iş amaçlı olarak Epstein’in uçağına bindiği tahmin ediliyor.

Pilot konuşmama hakkını kullandı

İddianameye göre, Epstein’in pilotu Nadya Marçinko, yargıcın kendisine yönelttiği başka ülkelerden ve Türkiye’den de kız çocukların ABD’ye getirilip getirilmediği sorusunu da konuşmama hakkını kullandığını söyleyerek yanıtsız bıraktı.

Kaynak: VOA Türkçe