ABD'de çocuk istismarı ve fuhuş ticareti yapmaktan yargılanırken cezaevinde ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin iddianamede iki Türk'ün ismi geçiyor. Bu isimlerin, çocukların özel uçakla götürülerek istismar edildiği iddia edilen Epstein'e ait adaya gittiği öğrenildi. Bill Clinton, Prens Andrew, Stephen Hawking gibi isimlerin arasında yer alan iki Türk'ün kim olduğu merak ediliyor. Peki Jeffrey Epstein adasına giden Türkler kimler? Sizler için derledik...

Jeffrey Epstein adasına giden Türkler kimler?

Epstein'in adasına gittiği bilinen Türk vatandaşlarının isimleri açıklandı. İddianamede ismi geçen Türkler'in ise Refia Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat olduğu öğrenildi.

O tarihlerde Amerika’da emlak danışmanlığı yaptığı bilinen Küçükköylü'nün, 1990’larda özel bir televizyonun güzellik yarışmasına katıldığı iddia edildi. Küçükköylü’nün ismi daha önce İngiliz medyasında Prens Andrew’la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Küçükköylü’nün, Epstein ve Prens Andrew tarafından taciz edildiği iddiasıyla dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte, Epstein'in özel uçağında seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyasındaki haberlerde, Küçükköylü’nün Epstein’in cinsel istismar suçlarından haberdar olmadığı açıklanmıştı.

İddianamede adı geçen diğer isim Turabi Fırat’ın, o tarihlerde ABD’de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı biliniyor. Fırat’ın iş amaçlı olarak Epstein’in uçağına bindiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber merkezi