Kabine Ofisi tarafından yapılan hesaplamalara göre, haziran ayında yürürlüğe girmesi planlanan ücret artışları ve vergi indirimleri de dahil olmak üzere kişi başına gelir yüzde 3,8 oranında artarak hükümetin yüzde 2,5'lik enflasyon tahminini geçecek.

Hükümet vergi tedbirlerinin 4 trilyon yen değerinde olacağını ve toplam gelir yükselişine yüzde 1,3 puan katkıda bulunacağını düşünüyor. Bu mali teşvik olmaksızın gelir artışının sonraki yıl enflasyonla aynı seviyede olacağı manasına geliyor.

Hükümet en son Nisan 2021 tarihinde başlayan mali yıl için gelir artışının enflasyonun üzerinde olacağını öngörmüş ve yüzde 0,1'lik fiyat artışına karşılık gelirlerin yüzde 1,9 oranında yükseleceğini beklemişti.

Kabine Ofisi'nin raporuna göre reel gelirlerdeki yükseliş, ekonominin deflasyondan çıkarken yeni bir aşamaya geçmesi ve ana ekonomik büyüme motorunun kişisel tüketim ve sermaye yatırımı gibi iç talep faktörlerine kayması için bir şans teşkil ediyor.

Japonya'nın ihracatı ağustos ayında ivme kaybetti Japonya'nın ihracatı ağustos ayında ivme kaybetti

Rapor, içinde bulunduğumuz mali yılda gelirlerin yüzde 2,4 oranında yükseleceğini ve genel enflasyonun yüzde 3'lük hızının gerisinde kalacağını düşünüyor. Rapor, emtia fiyatlarının sonraki seneye yönelik tahminlere belirsizlik katan faktörler arasında bulunduğunu gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi