Japonya, ithalat fiyatlarının artmasıyla Temmuz ayında 621 milyar yen (4,3 milyar dolar) ticaret açığı verdi.

Japonya Maliye Bakanlığı, Japonya'nın ithalatının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 17 artarak 10,2 trilyon yene (70,6 milyar dolar) ulaştığını, ihracatının ise yüzde 10 artarak 9,6 trilyon yene (66 milyar dolar) ulaştığını söyledi.

Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı

Et ve diğer gıdaların yanı sıra demirde de ithalat arttı. ABD, Çin ve Brezilya'ya ihracat arttı ancak otomobil ihracatı, aralarında Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor'un da bulunduğu bazı üreticilerde üretimi durduran sahte test skandalının ortasında zarar görmeye devam etti.

Daha önce otomotiv üretimi, pandemi zamanında üretim kesintilerinden kaynaklanan parça sıkıntısı nedeniyle darbe almıştı.

ING Economics Asya-Pasifik Araştırmaları bölge başkanı Robert Carnell, "İhracat güçlü bir hızlanma gösterdi, bu da ekonominin toparlandığını gösteriyor. İhracatın tüm ana kategorilerde arttığını görmek de cesaret verici. Teknoloji ihracatı özellikle güçlüydü” dedi.

Kaynak: Bloomberg