Meriç Kahraman, MS hastası eşi Tayfun Kahraman'ın sağlık kontrolüne götürülürken işkenceye maruz kaldığını duyurmuştu. İşkence iddialarına gelen tepkilerin ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, 'sevk işlemleri usulüne uygun yapılmıştır" diyerek iddiaları yalanladı. 

Lübnan'da patlatılan telsizlerin eski bir ICOM modeli olabileceği bildirildi Lübnan'da patlatılan telsizlerin eski bir ICOM modeli olabileceği bildirildi

"Şahısla ilgili darp raporu bulunmamaktadır"

Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

1. Çeşitli internet haber sitelerinde “Tayfun Kahraman'a hastanede kötü muamele”
şeklinde haberler yer almıştır.
2. Konunun daha iyi anlaşılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla konu ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.
3. Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda “Türkiye Cumhuriyeti Devletini Ortadan
Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme" suçundan hükümlü olarak bulunan Tayfun Kahraman 28.08.2024 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Polikliniğinde tedavisi yaptırılmak amacıyla hastaneye sevk edilmiştir.
4. Tüm sevk ve tedavi işlemleri yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak yapılmıştır.
5. Muayene ve sevk faaliyeti süresince adı geçen hükümlünün kelepçesinin sıkılması ve tehdit edilmesi gibi bir olay yaşanmadığı gibi şahısla ilgili herhangi bir darp raporu da bulunmamaktadır.
6. Bahse konu haber ile ilgili olarak ortaya konulan gerçek dışı iddialar kamuoyunu yanıltmaya ve Jandarma Genel Komutanlığının itibarını olumsuz etkilemeye yöneliktir.
7. Yapılan asılsız ve maksatlı paylaşım yapanlarla ilgili olarak adli süreç başlatılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi