Jacobs İsrail malı mı? Jacobs hangi ülkenin malı, zararlı mı? Jacobs İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Jacobs hangi ülkenin olduğu konuSu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Vatandaşlar hangi markanın hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyor. Peki, Jacobs İsrail malı mı? İşte detaylar...

Jacobs İsrail malı mı? Jacobs hangi ülkenin malı? Jacobs boykot mu?

Jacobs, dünyaca ünlü bir kahve markasıdır. 1895 yılında Almanya’da kurulan Jacobs, günümüzde 100’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Jacobs kahve, Türkiye’de de oldukça popüler bir markadır.

Bahar'ın ikinci sezonundan yeni fragman: 'Kalbinin sesini dinleyecek misin?' Bahar'ın ikinci sezonundan yeni fragman: 'Kalbinin sesini dinleyecek misin?'

Peki, Jacobs kahve İsrail malı mı? Bu sorunun cevabı, Jacobs’ın sahibi olan şirkete göre değişmektedir. Jacobs’ın sahibi olan Jacobs Douwe Egberts (JDE), Hollanda merkezli bir şirkettir. JDE, 2015 yılında Kraft Foods ve Mondelez International şirketlerinin birleşmesiyle kurulmuştur.

JDE’nin İsrail’de herhangi bir yatırımı yoktur. Ancak, JDE’nin en büyük hissedarı olan Mondelez International, işgal altındaki Filistin’de İsrailli girişimlere yatırım yapmaktadır.

Mondelez International, dünyanın en büyük gıda ve içecek şirketlerinden biridir. Şirket, çikolata, şekerleme, kraker, bisküvi, dondurma ve kahve gibi ürünler üretmektedir.

Mondelez, 2017 yılında işgal altındaki Filistin’de bulunan “The Kitchen Hub” adlı bir girişim merkezine yatırım yapmıştır. The Kitchen Hub, Filistinli girişimcilerin yeni ürünler ve hizmetler geliştirmelerine yardımcı olan bir kuruluştur.

Mondelez’in bu yatırımı, Filistinliler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştır. Filistinliler, bu yatırımın Filistinlilerin topraklarına ve kaynaklarına el koyan İsrail işgali için maddi destek anlamına geldiğini savunmaktadır.

Kaynak: Haber merkezi