Kuddusi Okkır kimdir? Kuddusi Okkır kimdir?

İztuzu Plajı Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde yer alıyor. İztuzu Plajı'nın altın sarısı ve ince kumları ile ön plana çıkan İztuzu Plajına her yıl çok sayıda turist geliyor. Yemyeşil doğası ile ön plana çıkan plajda Caretta Carettalar da bulunuyor. Nesli tükenmekte olan Caretta Carettalar yumurtalarını da bu plajlara bırakıyorlar. Aynı zamanda İztuzu Plajı'nun uzunluğu da 4,5 kilometre olarak biliniyor.

İztuzu plajı nerede?

İztuzu Plajı, Türkiye’nin en turistik beldelerine ev sahipliği yapan Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan beldesinde konumlanıyor. Dalyan merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta yer alan İztuzu Plajı’na beldeden 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabilirsin. Dalyan, Marmaris ve Fethiye’nin arasında kaldığı için İztuzu Plajı, Fethiye’den 66 kilometre; Marmaris’ten ise 100 kilometre uzaklıkta. Eğer aracınla seyahat ediyorsan Marmaris ya da Fethiye tatillerinde İztuzu Plajı’na gidebilirsin.

İztuzu Plajı giriş ücreti nedir?

İztuzu Plajı giriş ücreti çok merak edilen bir konu. Bu meşhur ve güzel plajın bir giriş ücretli olmalı diye düşünüyoruz ister istemez ancak İztuzu Plajı’na giriş ücretsiz. Plaja girmek için ücret ödemen gerekmiyor. Sadece otopark kullanmak istersen 15 TL’lik otopark ücretini ve şezlong ve şemsiye istersen 2 şezlong ve 1 şemsiye için 25 TL ödüyorsun. Tabii bu fiyatlarda değişiklik yapılabiliyor. Ancak çok büyük fiyat artışları olmuyor. Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet olduğunu da belirtelim.

Kaynak: Haber Merkezi