İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İzmir Şehir Hastanesi'ne, toplu konutların bulunduğu yerleşim yerlerine ve ağaçlık alanın yakınında süren yangının dumanları Üçkuyular Vapur İskelesi'ne kadar ulaştı. Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Sosyal medyada; yangın nedeniyle İzmir'in Karşıyaka ilçesinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirilirken havadan kül yağdığı ifade edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka İlçesi’nde Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangında riskin büyük ölçüde azaldığını açıkladı. Elban, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” dedi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçrayan ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle büyüyen yangına, 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyorken, büyüyen alevler vatandaşlarda korku yarattı.

Elektrikler kesildi

Bölgede yaşayan vatandaşlar yangının büyüklüğü ve yayılma hızını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, "Yangın ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi'ne doğru yaklaştı" duyurusu yapıldı. Belediye, "Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" çağrısı yaptı.

Alevler Bayraklı ilçesine ulaştı

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı.

“Yerleşim yerleri için bir tehlike görünmüyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde dün akşam başlayan ve hızla yayılan orman yangını hakkında güncel bilgileri paylaştı. Tugay, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldığını ve bazı yerleşim yerlerini etkilediğini belirtti.

Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

Başkan Tugay, ekiplerin yangına müdahalede gerekli tüm önlemleri aldığını ifade ederek, “Sabah saatlerinde rüzgarın etkisiyle yangın Bayraklı’nın bazı mahallelerine oldukça yaklaştı ve bazı evlere etki etti. Ancak yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike görünmüyor” dedi. Tugay, şu anda Karşıyaka’daki küçük sanayi sitesinde devam eden yangına yoğun bir şekilde müdahale edildiğini ve Bayraklı’nın Körfez ve Doğançay mahallelerinde de benzer bir yoğun mücadelenin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Çiğli’ye kadar uzanan geniş bir alanda yangının devam ettiğini ve rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını vurguladı.

Bakan Yumaklı: Müdahalemiz sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı soysal medya hesabından yaptığı paylaşımdan İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı.

Yumaklı'nın açıklaması şu şekilde:

"Fedakâr orman kahramanlarımızın gün boyu süren cansiparane mücadelesi hava gücümüzle destekleniyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz."

İzmir Valisi Elban: Risk azaldı, can ve mal kaybı yok

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Elban, yangının riskinin büyük ölçüde azaldığını belirterek, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” ifadelerini kullandı.

Vali Elban’ın açıklamasında, yangının enerjisinin iyice düştüğü ve riskin büyük ölçüde azaldığı ifade edildi. Ayrıca, yangının kontrol altına alınması için Orman, AFAD, Polis ve Jandarma güçleri ile TOMA araçları, itfaiye ve belediye personelinin hızlı bir şekilde müdahale ettiği ve vatandaşların güvenliğinin sağlandığı vurgulandı.

Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor. Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi