Bursa'nın Mudanya ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde ve 3 dakika arayla 2 deprem olduğunu ve 2. depremin büyüklüğünün 4.5 olduğunu bildirdi. Deprem, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. İzmir'de de aktif fay hatlarının olması nedeni ile İzmir'de yaşayanlar İzmir'de deprem mi oldu aramaları yapıyor. İzmir'de deprem mi oldu? İzmir'de yakın zamanda deprem bekleniyor mu? İzmir aktif fay hatları nerede? Detaylar haberimizde....

Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Justin TV | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Bugün Gemlik merkez üssü olmak üzere Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından İzmir'de orta şiddette bir deprem kaydı olmadı. 

İzmir deprem bölgesi mi, İzmir'den diri fay geçiyor mu?

Birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir'e ilişkin olarak da önemli uyarılarda bulunan Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir'den kuşkumuz var. Bunu dediğimizde, 'Hemen yarın deprem olacak, eve girmeyin' demiyoruz. İzmir'den endişemiz var. Neden? Canlı faylar var. Canlı fay demek, günün birinde tekerrür periyodu doğduğunda harekete geçip deprem üretebilir. Bu faylar özellikle çevrede olan faylarla tetiklenebilir, stresleri artmış olabilir. Daha önce Sisam'da olan depremde, bu fayların önemli bir kısmı yüklendi. Kendileri zaten bir stres, zaman geçtikçe yüklüyorlar. Bir de çevredeki depremlerden stres geldiği zaman yükleniyorlar" dedi.

Editör: Halide Tonga