Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti Erdoğan, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, UEFA Disiplin Kurulu'nun EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında kaydettiği ikinci golün ardından ‘bozkurt işareti’ yapan Merih Demiral'ın heykelinin kente dikilmesi için meclise önerge verdi.

MHP’nin önergesi oybirliğiyle kabul edilerek görüşülmesi için hukuk, Eğitim Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kent Konseyine gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi haberi yalanladı: 'İlgili önerge komisyona gönderildi. Karar alınmadı.' dedi. 

"Bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur"

Belediyenin konu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle;

"12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Haber Merkezi